martes, 8 de septiembre de 2009

Menjador? si, dos cops a la setmana!

Així és. Tal i com ho llegiu.

Feia uns dies que ens havia arrivat el rumor que aquest any els nostres fills menjarien fresc només dos de 5 àpats setmanals a l'escola.

Tot ve de que l'ajuntament aquest any pren la gestió del menjador i de que, com no es vol invertir els diners necessaris en les reformes de la cuina de l'escola Montcau, aquesta ha de deixar de servir menjar a d'altres centres, per lo que tant la llar del Montcauet i la del cèrvol, que no tenen cuina pròpia, cal que passin a rebre servei de catering.

L'empresa seleccionada ha estat Cal Blay, però no tenim els detalls de les opcions alternatives o les diferents propostes de servei que aquests van ofertar. Pel cas, tan és. L'ajuntament s'ha decantat per a contractar un servei de catering que només proporcionarà el menjar fresc els dilluns i els dimecres. Els dilluns entregarà els àpats corresponents a dilluns, dimarts i dimecres, mentres que els dimecres entregarà els corresponents a dijous i divendres i recullirà aquells menús que no s'hagin consumit.

Per tal de poder assolir totes les possibiltats, aquesta empresa entregarà més menús que els contractats diàriament, per tal de fer front a diferents casuístiques:

- Nens que sol.licitin dieta per indisponibilitat temporal (això abans només calia avisar a primera hora del matí)
- Nens celíacs o amb alguna alergia alimentària que esporàdicament decideixin quedar-se a dinar
- menús addicionals per a nens que es quedin a dinar puntualment
- altres eventualitats

A la reunió de divendres dia 4 al cèrvol (la de dijous al Montcauet encara no es va dir res), ens van explicar que el menjar s'entregaria en safates degudament etiquetades, que es proporcionaria un forn per a calentar el menjar i que aquest consistiria en un menú que permetès passar dos dies a nevera (cosa que ens preguntem, verdura fresca no creiem que serveixin més enllà dels dies de repartiment, i amb la fruita no sabem que passarà....) També se'ns va insistir molt en que es portaria un control exhaustiu sobre la cadena de temperatura i la garantia del bon estat dels aliments...

A tot això , cal dir que el preu de menú és de 6,20€ i que l'esporàdic és de 7! molt car per al tipus de menjar que es servirà...

Crec que hi ha prous indicis per a que, com a pares, dubtem de l'adecuació d'aquest servei en aquestes característiques. Creiem que és necessari posar en dubte si volem o no un servei en aquestes condicions i a aquest preu!

Creiem que l'ajuntament no es pren seriosament, un cop més, la qualitat del servei de les llars. Tant que hem discutit sobre aquest tema i cada cop se'ns respón amb indiferència: les llars cal pendrese'les seriosament!

Per un servei de menjador de qualitat, diguem no al repartiment dos cops per setmana! Volem saber amb quins criteris l'ajuntament ha pres aquesta decisió, perque no es vol fer la inversió necessària al Montcau i per quant de temps estarem tenint un servei de menjador infantil en una situació precària com aquesta!

De moment, animo als pares a demanar un control sobre aquest servei, demanar garanties i potser fins-hi-tot, estar pressencialment els primers dies per tal de supervisar com es durà a terme aquest servei... Qui manipularà l'aliment, està en disposició del títol de manipulador corresponent??? per posar un exemple...

Reflexione-m'hi

1 comentario:

Mare infant P1 dijo...

Qué trist! I el pitjor és que a la reunió del Montcauet ningú ens en va dir res, i quan se li va preguntar a la directora va respondre indignada que això s'ho havia inventat algú, que quines coses de dir... i l'endemà em confirmava que era veritat.

Total, que els pares del Montcauet no saben en quina situació es troba el tema del catering, potser s'hauria de plantejar una reunió i donar la informació perquè poguessin decidir si volen deixar els seus fills a dinar amb aquestes condicions no?

Estem parlant de nens de P1 i P2!! tots fem esforços a casa perquè els nostres fills mengin fruita i verdura fresques, i carn i peix acabats de cuinar... com conservaran la fruita durant 3 dies? perquè si a la llar ningú manipula el menjar vol dir que la portaran ja tallada? no troco cap explicació coherent... Quedarà alguna vitamina en aquests plats cuinats 3 dies abans i re-escalfats? sincerament penso que no...

I per aquesta qualitat de servei hem de pagar 6,20€? i fins quan? indefinidament? perquè que jo sàpiga no s'està adequant la cuina del Montcau... clar, els hi surt més barat que els pares paguin més per un servei pitjor

Per començar crec que és inadmissible que encara no s'hagi informat als pares de tot això, amb una reunió, una circular o com sigui, a partir d'aquí, amb coneixement de causa, podriem començar a parlar-ne tots plegats

Jo, de moment, he decidit no deixar el meu fill a dinar