lunes, 7 de julio de 2008

D'on venim.... A on anem

Degut a que les últimes informacions rebudes sobre el tema de la qualitat de les llars infantils a Gelida fa que aquest tema tingui un interès especial i donada la sensibilitat amb la que cal tracar-lo, ens hem decidit traslladar-nos a aquesta nova adreça específicament dedicada a les Llars de Infants del nostre poble, Gelida.

Aquesta redirecció s'ha decidit a fer per les insistents afirmacions sobre la politització o no d'aquest tema i amb ànims de deixar clar que la nostra intenció no va més enllà d'aconseguir un bon servei per als nostres infants hem decidit centrar-nos en un lloc web on tractar aquest tema individualment.

Així doncs, migrarem les úlimes entrades del blog d'on provenim www.gelidencs.blogspot.com a aquest nou espai i esperem construir a partir d'aquí idees i projectes positius, entre tots, a l'hora que donar a conèixer l'estat de la situació pel que fa a les llars on els nostres infants compareixen hores de joc i l'aprenenage d'hàbits.

Esteu tos convidats a fer creixer aquest site, amb esperi positiu.

Ja sabeu tb que podeu fer arrivar comentaris, idees, propostes o noves informacions, a l'adreça de correu elecrònic llarsgelida@yahoo.com

Salutacions i endavan Gelida!

Reunió amb Josefa Huerta i Josep Muniente

El passat dijous dia 3 de juliol, es va celebrar una reunió amb la regidora d'educació, Sra. Pepa Huerta i el tinent d'alcalde (actualmen alcalde accidental) Josep Muniente.

Vàrem assistir una representació de les AMPAs i un parell de mares de nens que acualment estàn a les llars del Cérvol Blau i Montcauet.

Resumidament, per part de l'ajuntament es va exposar:

- Que sent conscients de que la tendència demogràfica és a l'alça, s'han proposat donar resposta a totes les peticions que enguany han quedat inicialmen sense plaça.
- Qué per a tal fet, han optat per a construir una nova aula on acualment hi ha el porxo al Montcauet, destinada als nadons a partir de 9 mesos i que la construcció es durà a terme en paral.lel amb el curs escolar, no estant previst que es faci durant les vacances.
- que per aprofitar que 10 places de P2 no han queda cobertes, els maeixos inspectors de la Generalitat els van proposar crear un grup mixte i que actualment ja està concedit aquest permís.
- Que el grup mixte s'ubicarà en aules del cèrvol, i es proporcionarà una educadora per a cada subgrup que ells diuen que han de ser de 10 nens, en total, 20 nens a l'aula mixta.
- Es descarta a priori la instal.lació de barracons, doncs argumenten que cal una homologació concreta que desconeixen si podran obtenir.
-. Que la tercera llar es planificarà però que no arrivarà abans del 2009-2010 per lo que aquesta solució de grup mixte es desenvoluparà almenys dos anys.
- Asseguren que no ha d'afectar al projece educatiu doncs són nens molt petits que no s'enteren.
- Que no fan res que no sigui legal o no es contempli en la legislació actual
- Que l'ajuntament no té l'obligació de donar servei de llar i que això demostra la seva bona voluntat.
- Que si no s'ha avisat a ningú ha estat perque fins ahir no tenien el vist-i-plau de la conselleria.
- Que no calia avisar als pares dels nens de les llars doncs no hi havia res en ferm.
- Que no es tè cap previsió especial pel que fa a la plantilla de les llars per tal de que el que ha succeït aquest any i l'alta rotació tornin a ser un problema doncs no es poden permere el luxe de tenir personal de sobra i argumenten que no hi ha gent a Gelida que hi vulgui treballar.

Per part dels pares i de l'AMPA:

- S'informa de que en cap moment s'ha comptat amb les AMPAs i amb els pares de les llars i que això ha creat malestar
- Es comenta que no es creu que un grup mixte sigui la solució més adecuada doncs n'hi ha d'altres propostes com ara la dels barracons que ni tan sols s'han considerat, doncs la homologació pot arrivar igual i que a mig termini és la situació més adecuada, doncs tenir grups mixtes dos anys seguis com a mínim és inviable per a poder assegurar un bon projecte educatiu.
- Que un grup mixte ha de tenir com a ratio el del grup de menys edat. Així doncs no poden ser 20 infants sino 13 els que formin l'aula mixta, perdent 7 places en total.
- Que creyem que un grup de 20 infants de diferents edats no poden compartir un espai tant reduït com el del cèrvol blau i que cal tenir en compte que el grup al qual s'afegiran els nens ha estat el que més problemes ha patit aquest curs anterior i que ara no està per malmetre'l més fen de conillet d'indies en front una siuació que les educadores hauràn d'afronar per primer cop.
- Que es molt important que els nens d'aquestes edats puguin treballar acivitats segons les seves edats, sense interferències, doncs es una edat on cal establir hàbits que els acompanyaran durant la resta d'anys escolars: prestar atenció, seure en rotllana, atendre, etc. i que aquestes acivitats són incompatibles amb nens més petits, que potser ni tant sols caminen encara.
- Que no poden coexistir nens que faran aviat 3 anys (el grup del cèrvol es el de P2 grans) amb nens petits que encara no han fet l'any, que és el que pretèn l'ajuntament, tot i que el que els grups mixtes diu es que cal ajuntar els nens de p1 més grans amb els de p2 més petits, i així la diferència és d'uns 3 mesos. El problema es que els petits de p2 i p1 estàn al moncauet i els grans al cèrvol, de manera que l'única via per fer un grup mixte passaria per moure un dels grups (p1 ó p2) a la mateixa llar, amb lo que l'impacte és general a les dues llars i al nostre parer el preu que cal pagar no justifica la creació del grup mixte.
- També es va deixar clar que en cap moment estem en contra de que entrin el major nombre de nens que han quedat fora, ans el conrari! però amb qualitat, amb espais adecuats i educadores motivades, dolucionant els problemes que tenim ara per ara.
- Que no volem que es repeteixi les circunstàncies que aquest any passat ens han portat a tenir instalacions desateses, amb directors canvian bolques i no poguent atendre a les tasques propies. A no poder cobrir baixes per cc de manera repetitiva. Se'ls ha demanat si tenen un pla per a millorar el seu temps de resposta en trobar substituts temporals i la resposta ha esta en que confien que no es torni a repetir. Se'ls ha proposat que tinguin un conveni amb empreses de monitoratge per a que, a part de que supleixin a les educadores en les hores d'acollida i menjador, també puguin proporcionar monitores per a suplències temporals.
- Que incentivin a educadores per a que no marxin, amb bons sous i promocions. Que busquin que gent es prepari per a treballar a les llars de manera definitiva i no s'esquisin en el fe de que el merca laboral és mol compeitiu, doncs els primers que creen la rotació són els propis que no donen als llocs de treball la importància que han de tenir.
- Que volem un compromís oficial de que els grups mixes, de portar-se a terme, seran el més temporal possible, mentres es busquen solucions a mig ternimi com ara els barracons i la solució definiva, la tercera llar, sigui un projecte clar i en marxa.
- Se'ls va parlar de la possibilitat de contractar una empresa externa que gestiones aquesta regiduria donat que sembla ser que ells sols no se'n surten, entenent que és una solució cara però que els resultats de saisfacció i millora dels serveis en valien la pena

Vàrem sortir amb la sensació de que la regidora no està tractant el tema amb la delicadesa que comporta pensar en nens tan petits i que simplemen fa el que pot amb el que té, sense buscar incrementar més els recursos econòmics que s'assigna a educació. En Josep Muniente semblava que per primer cop sentia tot el que els hi estavem explicant i només atinava a dir que feien tot el que podien amb el que tenien i que ens en fèssim el càrrec.

Entenem que la situació no millorarà, donat que no hem aconseguit un compromís oficial. Així doncs, seguirem treballant en propostes populars per tal de fer que canviin les decisions unilaterals de l'ajunament en vers els grups mixtes com a solució al problema endèmic de manca de places. Cal que disribuïm aquest missatge i que entre tots fem canviar de parer, que siguin menys conformistes i busquin solucions més adecuades.

Estarem en contacte i esperem rebre les vostres impresions.

Salutacions.

Plataforma Llars Infants de Gelida

Una mica de normativa, per anar fent via...

Us deixem el link http://www.gencat.net/diari/4670/06178074.htm on podreu trovar la base legislativa amb la que treballem.

Salutacions

D'on venim, a on volem anar?

Doncs venim de http://www.gelidencs.blogspot.com/ i donat que aquest blog és molt generalista i el tema que volem tractar és molt delicat, em trencat una llança a favor de la impacialitat política doncs si bé és cer que no som de cap color, no acabava de quedar del tot clar.

Així doncs, aquest blog neix en blanc, completament dedicat al tema que ens ocupa: Quin és el nivell que actualment s'està donant a les llars? L'ajuntament fa el que cal? Què podem fer els pares per tal de millorar aquest servei? Què és un grup mixte? quines condicions ha de complir? per a quant de temps? a qui afectarà i com?

Neixi doncs aquest blog amb aires nous, ple de positivitat i amb ganes d'aconseguir que els nostres fills tinguin unes llars dignes, amb un projecte renovat, molt allunyat de ser un xiquipark municipal.

Benvingus doncs!