martes, 15 de julio de 2008

La fura

Bona tarda,

Agrairíem que publiquessin en alguna secció la seguent carta d'opinió que els fem arrivar desde la Plataforma Llars Gelida, arrel de la problemàtica que aquí estem vivint. Per a més informació, poden trobar-nos a www.llarsgelida.blogspot.com

Moltíssimes gracies



Els pares dels nens que actualment van a les llars municipals de Gelida, El Cervol Blau i Montcauet, estem molt preocupats per com es desenvoluparà el proper any a les llars, sobretot pel que fa al projecte educatiu i als espais. Manquen places per a donar resposta a la necessitat actual de la població, bons professionals ben pagats i contents (els actuals ens marxen per manca d'interés per part de l'ajuntament d'oferir sous dignes), i a tot això la resposta que es dóna des de l’ajuntament es complicar-ho tot més: Manquen places? No, no farem una tercera llar! Perquè, i si baixa la natalitat? Que en faríem dels diners que s’hi inverteixin? Millor unim a totes les criatures fins al límit que la legislació preveu, quant totes les recomanacions van a la baixa... creem doncs el que s'anomena grups mixtes, amb 21 nens per educadora, coexistint en els mateixos espais que avui ja tenim, total, els nens són petits i ni se n'adonen...La solució passa per a que les mateixes educadores tinguin el proper curs més infants al seu càrrec, es igual les edats que siguin... així els pares els deixaran de trucar a la porta demanant solucions que no som capaços de donar perquè estem massa ocupats apujant-nos el sou...

Desde les AMPAs i de la mateixa plataforma Llars Gelida hem demanat explicacions i hem donat respostes alternatives per a que s'incrementin el nombre de places disponibles i que aquestes siguin de cualitat. Però sembla ser que l'ajuntament no vol donar-hi més voltes a aquest tema que els dona maldecaps. Ara manca saber que faran per al proper curs, doncs sabem que la solució dels grups mixtes és una mesura d'urgència per a un únic curs i desde l'ajuntamen ja preveuen que l'any vinent passarà el mateix. Així doncs, les propostes de les AMPAs i de la plataforma semblan ser més adecuades... perque no escoltar-nos? perque no considerar-les?

Sr. Lluís Valls. Gelida vol una tercera llar i la vol ja! Volem personal motivat i ben preparat! Els infants de Gelida s'ho mereixen.

El 3 de vuit

Bona tarda,

Ens posem en contacte amb vostés per tal de solicitar si es possible ens dediquéssiu un petit espai per a publicar la següent carta d'opinió


A Gelida les coses no funcionen com caldria. L’Ajuntament fa política d’esquenes a les necessitats reals, en temes tant importants com són l’educació. En aquest punt, ara toca el torn a les llars d’infants. En tenim una i mitja, doncs El Cérvol blau és al límit de poder dir-se llar: és antiga, petita i d’instal·lacions insuficients. Ara (per dir alguna cosa, perque d'això en portem ja uns 4 anys) cal sumar el fet que de totes les places disponibles no es cobreix la demanda real. Això no seria notícia si no fos perquè a Gelida només hi ha places municipals per a infants menors de 3 anys (i només des dels 9 mesos). No hi ha oferta privada...

Així doncs, sembla ser un tema a considerar i de fer una mica previsió o almenys entreveure la tendència dels últims anys, on sempre han quedat infants sense plaça.

A tot això, l’ajuntament fa els ull clucs i no vol veure la realitat. Es centra en donar solucions temporals al problema, com ara la creació de grups mixtes, amb saturació dels ratios de nens per educadora i massificació dels espais actuals, a l’espera de que la tendència sigui passatgera i s’estalviïn diners.

Perque no construïr una nova llar a Gelida? Després es podria reconvertir en quelcom necessari per al poble, si la por es que amb el temps no calguin tantes places. Perquè no escoltar les propostes de les AMPAs de posar barracons en condicions i més educadores per atendre a tots els petits, en lloc d’empitjorar les condicions educatives de tots els infants? Perque no crear aquests espais al terreny de La Fanga? o al propi espai del CEIP Les Fonts?

Sr. Valls (alcalde), Sra. Huerta (regidora d'educació): amb els més menuts no s’hi juga! Els pares i mares tenim dret a exigir solucions més dignes i més intel·ligents que les de crear grups mixtes. Vostés tenen els recursos i nosaltres propostes millors. Treballem conjuntamen, si-els-plau.

Plataforma Llars Gelida
www.llarsgelida.blogspot.com

Moltes gràcies.

Carta dels lectors La Vanguardia


Rogamos, desde la Plataforma Llars de Gelida, que se publique esta carta, con el fin de dar a conocer la situación en la que muchos padres y madres de Gelida, con hijos menores de 3 años nos encontramos

Muchas gracias

Y ya van cuatro años consecutivos que en nuestro lugar de residencia, Gelida, faltan plazas en la guardería municipal. Este año han sido 21 niños de P0 a p2 los que han quedado fuera. Esto significa que 21 familias aproximadamente han de buscarse una alternativa si es que quieren continuar con su trabajo con normalidad. A esto hay que sumar que para los niños de entre 6 semanas (que es quando acaba la baja maternal obligatoria) a los 9 meses, no hay opción posible que no sea buscar una persona que esté en casa con nuestro hijo o pedir una excedencia, con la consecuente merma económica familiar.

Al ayuntamiento esto parece ser que no le preocupa. No tiene obligación de poner a disposición plazas públicas de guardería, y por lo tanto, concede permisos para construir sin hacer previsión de lo que conlleva un aumento de la población que no va más allá del engorde de las recaudaciones y de sus arcas públicas. Eso sí! Para preveer que no habrá un crecimiento demográfico ilimitado si valen las previsiones, y por lo tanto, en esto se justifican para no invertir en una nueva guardería, porque claro.... que pasaría si un día sobran plazas? Si invierten en una nueva no podrán llevar acabo otros proyectos ambiciosos! Como los que hace cuatro años los llevaron a perder la alcaldía... No se les ocurre que invertir en servicios para la población (bibliotecas, locales sociales, etc.) siempre es amortizable.

Gelida ha crecido mucho, demasiado para el gusto de muchos, pero sobretodo no se ha tenido en cuenta el impacto que podía tener el doblar el número de habitantes a medio plazo: nos hemos bebido las fuentes naturales, pedir hora al CAP es perder una mañana o una tarde porque está saturado, las plazas de guardería son para unos pocos y ya veremos dentro de un año si podremos conseguir plaza en el colegio, instituto...Creo que ha llegado el momento de estudiar profundamente que Gelida queremos para los próximos años. Para empezar, hace falta una tercera guardería en condiciones, donde tengan cabida todos los niños de p0 a p2, con personal estable y de calidad (y eso pasa por incentivar que no haya rotación, mimar a los educadores, ofreciendo un sueldo decente).

Sr. Alcalde, Lluís Valls. Empiece a trabajar por los gelidencs, y no de espaldas a estos.

Plataforma pro Llars Gelida
llarsGelida.blogspot.com
llarsgelida@yahoo.es