sábado, 7 de febrero de 2009

Ja ha arrivat la crisi ... de Carnestoltes

Ja tots els pares sabem a aquestes alçades la moguda que ens suposa aquest any carnestoltes.

Posant-nos en antecedents. En aquests últims 4 anys que puc personalment coneixer de primera mà, el carnestoltes s'ha tractat com una festa popular més integrada en el ritme de les llars, amb l'escepcionalitat de que aquesta festa es celebra conjuntmanet amb les escoles, el Montcau i les Fonts, amb una rúa pel carrer .

Mares i pares preparavem una disfressa a casa, de vegades a tota pressa, pensant en els sentiments que per als nostres fills es podrien generar el fet de que ells no tinguessin la seva, de vegades massa destralera, pel fet de que, almenys en el meu cas, no tinc traça per a treballar amb manualitats... Tot hi així, aquell dia ens feien portar els nens disfressats de casa, acompanyats d'un adult, tot i que es podia decidir si el nen sortia acompanyat de les educadores en el cas de que els pares no puguessin assistir-hi. Després de la rúa, qui ho volgues, es podia afegir al ritme normal de la llar o bé aprofitar que els pares havien pres festa per anar a casa després.

Aquest any, les coses canvien en diversos sentits. hi ha dos ingredients que ho fan diferent: un que dilluns día 23 de Febrer sigui festiu de lliure disposició i l'altre que una llar hagi pres la iniciativa de fer festa tot el dia.

Puntualitzem aquest fet. El concell participatiu de la llar del Montcauet ha decidit que després de la rua ja no es torna a la llar...

Puntualitzem encara una mica més. Després de que pares expressesin la inconveniéncia que suposo pendre els nens divendres i també buscar una solució per als infants el dilluns, aquesta llar recapacita i si permetrà que els nens que així ho desitgin els seus pares es puguin quedar a la llar fins les 15:00 però amb el detall de que no hi haurà servei de menador (¿?¿?¿) i si volen menjar cal que es portin el seu de casa.....¿?¿?¿?

Aixó a dalt... a baix, reunió excepcional del concell de participació per tal de recolzar la iniciativa de la llar del Cérvol a obrir amb normalitat el divendres.

Bé.. ja ho tenim.... Cada llar pel seu cantó... i a tot aixó, un projecte d'Entorn que el que pretén és tot el contrari del que s'esforcen certes persones...

Potser caldria començar per lo més petit i anar avançant.

Com deia aquell eslogan: "Actua localmente, piensa globalmente".

AMPA del cèrvol, AMPA del Montcauet

Després de llegir els comentaris del post anterior, crec que l'ocasió s'ho val per a crear una nova entrada.

Resumim el problema: AMPA del Montcauet independent de la del Cérvol Blau.

Bé, és un fet: dos llars, dos AMPAs... aquí no hi discutirem pas, peró... que passa amb la sintonia i amb l'aire decomplicitat amb el que es treballava fins ara? També és un fet que són pocs els pares que per raons professionals poden recolzar activament a l'associació de pares i mares, per lo que ja anava bé que ambdues AMPAs poguessin col.laborar unes amb les altres...

També es parla de decisions preses desde el concell de participació. Si ho lliguem amb el paràgraf anterior, voldria llançar una pregunta a l'aire. Si de llars són dues, AMPAs són dues, concells departicipació cadasquna la seva.... com pot ser que lo qu es decideixi al montcauet acabi sent una premisa indiscutible per la llar del Cérvol? i més tenint en compte si parlarn-t'ho directament amb la llar d'abaix ens diuen que noho entenen i que a més no comparteixen la decisió "unilateral".

Així doncs, obrim aquest post per tal de poder comentar i aclarir els dubtes que puguin ser interesants de compartir.

El debat està servit.
Salutacions