sábado, 7 de febrero de 2009

Ja ha arrivat la crisi ... de Carnestoltes

Ja tots els pares sabem a aquestes alçades la moguda que ens suposa aquest any carnestoltes.

Posant-nos en antecedents. En aquests últims 4 anys que puc personalment coneixer de primera mà, el carnestoltes s'ha tractat com una festa popular més integrada en el ritme de les llars, amb l'escepcionalitat de que aquesta festa es celebra conjuntmanet amb les escoles, el Montcau i les Fonts, amb una rúa pel carrer .

Mares i pares preparavem una disfressa a casa, de vegades a tota pressa, pensant en els sentiments que per als nostres fills es podrien generar el fet de que ells no tinguessin la seva, de vegades massa destralera, pel fet de que, almenys en el meu cas, no tinc traça per a treballar amb manualitats... Tot hi així, aquell dia ens feien portar els nens disfressats de casa, acompanyats d'un adult, tot i que es podia decidir si el nen sortia acompanyat de les educadores en el cas de que els pares no puguessin assistir-hi. Després de la rúa, qui ho volgues, es podia afegir al ritme normal de la llar o bé aprofitar que els pares havien pres festa per anar a casa després.

Aquest any, les coses canvien en diversos sentits. hi ha dos ingredients que ho fan diferent: un que dilluns día 23 de Febrer sigui festiu de lliure disposició i l'altre que una llar hagi pres la iniciativa de fer festa tot el dia.

Puntualitzem aquest fet. El concell participatiu de la llar del Montcauet ha decidit que després de la rua ja no es torna a la llar...

Puntualitzem encara una mica més. Després de que pares expressesin la inconveniéncia que suposo pendre els nens divendres i també buscar una solució per als infants el dilluns, aquesta llar recapacita i si permetrà que els nens que així ho desitgin els seus pares es puguin quedar a la llar fins les 15:00 però amb el detall de que no hi haurà servei de menador (¿?¿?¿) i si volen menjar cal que es portin el seu de casa.....¿?¿?¿?

Aixó a dalt... a baix, reunió excepcional del concell de participació per tal de recolzar la iniciativa de la llar del Cérvol a obrir amb normalitat el divendres.

Bé.. ja ho tenim.... Cada llar pel seu cantó... i a tot aixó, un projecte d'Entorn que el que pretén és tot el contrari del que s'esforcen certes persones...

Potser caldria començar per lo més petit i anar avançant.

Com deia aquell eslogan: "Actua localmente, piensa globalmente".

3 comentarios:

Plataforma Llars Gelida dijo...

Es deia en el post de la calefacció
"[...]
- Plataforma Llars Gelida: El tema del Carnestoltes va ser aprovat pel Consell de Participació. Això no és motiu per estar d’acord, però si més no, queda clar que ha estat decidit per diferents parts. Tot i així, estic d’acord que el fet de l’obligatorietat pot ser un problema per molts pares, tot i que estic esperant al dia de la Rua de Carnestoltes per veure quina resposta hi ha.
[...]"

Ja la tenim. D'aquí l'interés de que el concell de participació tirés endavant... Bé, era un risc que calia correr, era necessari que existís i tenim l'esperança de que serveixi per a fer millor les coses i no com a excusa del perque es fan les coses.

Va ser el concell de participació del Montcauet qui va exposar, comunicar, demanar parer i votar aquesta iniciativa?

Es va fer el mateix per a exposar, comunicar, demanar parer i votar al concell de participació del cérvol?

Si és un organisme diguem-ne de representació pública, a on podríem trobar les actes de les reunions que allí si debaten? i els estatuts? Ara parlo desde el desconeixement i amb ganes d'apendre.

On es podria trobar tota aquesta documentacio?

juanot dijo...

Ara parlo amb cert "poc coneixement". Però ... darrerament s'està parlant molt dels "consells de participació", que si organisme "independent" que ha de permetre mes "agilitat" ... no ho acabo d'entendre massa. Si ja tenim les AMPA's que fan la seva feina .. perque volem "consell participatiu"? On ens hem de queixar els pares? A l'AMPA? Al consell?
Amés .. qui forma aquests "consell"?
Estic d'acord amb el apst anterior: Si s'ha "formalitzat" un nou "organ de participació", cal:
- Exposar els seus objectius, amb claredat.
- Disposar dels "estatuts", i que TOTS els pares en dispossin d'un exemplar.
- Disposar d'un "calendari" de reunions. I, evidentment, disposar de TOTES les actes amb els acords presos en aquest Consell.

Tot el que no sigui això ... simplement una "futessa". Passar l'estona, marejar la perdiu i ... si soc mes malt pensat ... un mecanisme "mes" per evitar que certs comentaris arribin al carrer.

Eva dijo...

Sembla ser que ens hem oblidat d'explicar-li a la Pepa Huerta que les llars del Cérvol Blau i el Montcauet són dos llars diferents que actuen independentment per respectar les personalitats diferenciades dels dos equips educatius. Mentre l'equip educatiu del Montcauet considera que és millor tancar la llar després de la rua de carnestoltes el proper dia 20, l'equip educatiu del Cérvol Blau discrepa considerant que és millor que la llar continuï el seu servei amb normalitat. Tot i així, sembla que va ser la Sra. Pepa Huerta la que va insistir en que les dues llars actuessin de la mateixa manera i que si el Montcauet tancava també havia de tancar el Cérvol.
No em sorprèn la posició de la regidora, us imagineu el revol dels pares afectats? dels pares del Montcauet que veuen com els pares del Cérvol deixen als seus fills a la llar mentre ells han de pagar 8 Euros la hora a un cangur per poder tornar a la feina? A mi em sembla una altre decisió presa per guardar-se les espatlles, no?

Ja està bé! a veure si us poseu d'acord i sou conseqüents amb el que decidiu. Si son dues llars amb una personalitat tan diferent que les AMPA no haurien de treballar conjuntament, perquè no poden decidir si obrir o no obrir el dia de carnestoltes per separat? Quina vergonya! Quina enganyifa! i a més a més mal feta!

Eva