sábado, 7 de febrero de 2009

AMPA del cèrvol, AMPA del Montcauet

Després de llegir els comentaris del post anterior, crec que l'ocasió s'ho val per a crear una nova entrada.

Resumim el problema: AMPA del Montcauet independent de la del Cérvol Blau.

Bé, és un fet: dos llars, dos AMPAs... aquí no hi discutirem pas, peró... que passa amb la sintonia i amb l'aire decomplicitat amb el que es treballava fins ara? També és un fet que són pocs els pares que per raons professionals poden recolzar activament a l'associació de pares i mares, per lo que ja anava bé que ambdues AMPAs poguessin col.laborar unes amb les altres...

També es parla de decisions preses desde el concell de participació. Si ho lliguem amb el paràgraf anterior, voldria llançar una pregunta a l'aire. Si de llars són dues, AMPAs són dues, concells departicipació cadasquna la seva.... com pot ser que lo qu es decideixi al montcauet acabi sent una premisa indiscutible per la llar del Cérvol? i més tenint en compte si parlarn-t'ho directament amb la llar d'abaix ens diuen que noho entenen i que a més no comparteixen la decisió "unilateral".

Així doncs, obrim aquest post per tal de poder comentar i aclarir els dubtes que puguin ser interesants de compartir.

El debat està servit.
Salutacions

8 comentarios:

Plataforma Llars Gelida dijo...

Hola Neus, voldria contestar punt per punt al teu comentari:

- El fet de l'anonimat. Bé, crec que no és tal doncs en la primera reunió de les llars en la que tu et vas presentar, l'AMPA va presentar aquesta iniciativa de la que vaig tenir l'ocasió d'exposar jo mateixa. Així doncs, de covardia ninguna tot i que no entraré més en aquest tema que, d'ltra banda, si vols podem parlar directament al mail de llarsgelida@yahoo.es que atenc personalment. Allí tot el que vulguis preguntar serà atés amb la delicadesa que aquest tema es mereix, sense marejar amb d'altres temes que no són els que es tracten en aquest lloc. Ara discrepo que s'ataquia ningú personalment, si no més aviat les accions que s'hi en deriven.

- En quant al comentari de lligar aquest site (fixa't que no uso la paraula plataforma desde fa ja diverses entrades ja que no tenim cap acció lligada ara per ara a les entrades del post), mirem de no barrejar figues amb pomes. Si podrueix malestar la descripció del blog, amb una suggerència ja n'hi havia prou i es canvia. Concretarem el més aviat possible que aquest lloc treballa conjuntament amb una única AMPA, que no és pas la del Montcauet (tot i que diré que també participen activament pares d'aquella llar i que és una llàstima que l'AMPA s'i vulgui desvincular).

- Sobre l'opinió de que l'AMA funciona bé o no, dir que en aixó no hi estic d'acord. No funciona en el sentit de la descripció que tots entenem per AMPA. I si, Neus, no està pera donar servei a la direcció dels centres si no per a cubrir una part que la direcció no cubreix i donar veu als pares en les decisions del centre.... la diferencia és subtil. No vull posar comparatives amb conceptes polítics, doncs reitero la meva intenció de no ficar-me en alló que desconec...

- En quant a la relació familiar, els vincles són els que són i ja està. El que no concenç és que aquesta persona faci públic el motiu pel qual es va presentar a la direcció de l'AMPA, com una promesa a la Pepa (Huerta) en relació a "no donar problemes". Perque aquest no hauria de ser el motiu principal. Personalment entenc que qui s'ofereixi per a ocupar aquests rols ha de tenir molt clar que lo primer són es interesos dels nens i de le sfamilies que asisteixen a les llars. Després tot lo demés. S'ha de ser molt curós en no beneficiar-se personalment de decisions que es prenguin i molt menys deixar fe a les administracions en contra del benestar dels fills.

- Lo dels privilegis, que puc imaginar-me, però que desconec. Són un exemple... Si hi ha persones que tenen l'ocasió de poder ampliar o millorar els servies de les llars, seria molt interessant que procurés que d'altes sen beneficiécin.... Ara veurem que passa en el procés de matriculació... Aixó si, estem d'acord que ens serà difícil demostrar-ho, així que demano una mica de serietat i responsabilitat a aquestes persones. Que no se'n digui res no vol dir que no en sapiguem res o que no ens sembli bé.

- Aquí no es critica ni difama almenys no és l'objectiu. Aquest lloc va surgir com un mural desde on informar i ser informat, arrel de la problemàtica de la creació de grups mixtes per a aquest curs. Ara bé, hi participem diverses persones (o no) i a vegades és complicat compartir o deixar de compartir les emocions que ens mouen a l'hora d'escriure. Hi ha cabuda per a tothom, mentres no es falti al respecte. Ara bé, separem el que és sutilment una ironia al que significa realment per a la persona que s'hi sent identificada. Aquí si que les paraules escrites poden significar més per a uns que per a d'altres.

Crec que no em deixo res, no? si de cas, en podem tornar a parlar quan en vulguis.

Plataforma Llars Gelida dijo...

Paso a comentar la resta de punts, i disculpa si ho faig en ordre invers a les teves entrades:

- En quant a lo que anomenes que es per la meva part censura... només s'ha usat el termen "auocensura" i com a una llàstima que un se l'apliqui. Si ho llegim amb serenitat, s'anima a no fer-ho més en el sentit que això enriqueix el debat. Evidentment, un es lliure d'eliminar alló que l'avergoneix o dictamina que no l'hi ha quedat com voldria. Així doncs, no en fem una discrepància del que no ho és... espero que quedi entesos...
- Aquest lloc porta el nom decidit en el seu moment per pares i mares que envoltavem la llar el curs 2007-2008 i com que encara en som la majoria l'hi hem deixat el nom, per tal de mantenir l'històric de les entrades que aquí si postejen, doncs migrar d'un site a un alter ara per ara requereix un temps que no tenim. Si el que es vol són noms i cognoms crec que no seré jo qui els doni o els deixi de donar, però tampoc és que ens interessi que no se s'apiga. Qui ha tingut interés o preocupació per contactar amb nosaltres ho ha fet amb facilitat. S'ha de dir però que en diverses ocasions s'ha penalitzat personalment a qui ha pres la iniciativa d'anar per d'altres camins. Se de pares que han col.laborat però que no han volgut assistir a reunions o firmar articles a diaris per por a represalies desde l'ajuntament. Aixó és el que em porta a dubtar de fer que i com. És una opció que prenc desde la meditació i crec que no hauria de ser criticable, doncs no estic incurrint en delicte.
Paper a l'escola? doncs estem en contacte amb educadores i AMPA (del cérbol) ja que la del Montcauet no ha fet mai cap gest cap a nosaltres, tot i estar al servei de les dues. Aquí llanço novament una invitació a que aixó canvii.

Quant s'escriuen entrades cal matitzar que no són totes redactades per la mateixa persona, si no que es fan arrivar d'una manera o d'una altra, es revise i es postejen. Igualment si alguna llar o AMPA hi vol fer arrivar quelcom, estem oberts a compartir aquest espai.
Lo de posar-se un alias i escriure amb aquest, tothom es lliure de fer-ho, tot i que reconec que desde aquí es fa per necessitat de coherència i per posar una mica d'ordre en les responsbilitats. Tothom està convidat a fer-ho de la manera que l'hi és més cómode, pero espero que no sigui er a introduir soroll en aquest site destinat a que els pares s'informin, es queixin o demanin el parer de certes coses.

En el seu dia vaig felicitar la teva participació, entesa com un gest de cordialitat i de ganes de canviar la dinàmica de com havien anat de malament les coses fins al moment... Ara ja no se que pensar perque si el que es vol és entrar en un diàleg negatiu que ens faci desviar del tema que ens ocupa, torno a repetir que tenim un compte de correu on gustosament en porlem parlar.
Lo de tenir o no gaires estudis, millor no en parlarem tampoc :P
Lo de reunir-se tothom al voltant de l'ordinador, bé, ja està explicat... Tothom té ordinador i tothom també té paper i llais. La manera en la que ens informem o aconseguim els continguts d'aquest site no ha de ser un tema de debat.
En quant a lo de facilitar el dir el que desde l'anonimat voldria afegir que també es fàcil aconseguir que una AMPA no doni maldecaps a l'ajuntament si aquesta és inexistent com a tal a l'hora que direm també que es molt fàcil fer la seva si s'anul.la tota posibilitat de debat per part dels pares....


L'entrada original va ser enviada per uns pares que porten el fill a la llar del Montcauet i que com a administradora vaig trobar correcte de postar directament sense fet ap canvi, a excepció de l'entrada final a la que es fa referència. En aquest cas reitero que, sigui qui sigui qui en té la responsabilitat final (i sembla ser que finalment resideix en la direcció del centre) és totalment criticable queen el moment que es va comprovar que mancava calefacció no s'informés als pares i que focin ells qui decidissin que fer amb els infants. Per tant, agradarà o no l'enfasi que s'ho va voler donar a l'entrada, però així es va decidir escriur-re.

- En quant a lo de que pares i mares diuen o ens diuen, en Joanot no hoha pogut expresar millor. Qui ho vol, pot venir directament aquí i firmar el que ha sapigut o l'h ho preocupa, d'altres o comentaran directament amb l'Ajuntament o la direcció i d'altres ens ho fan saber per a que els qui si tenim forces per a reivindicar ho usem per a acalarir o fer canviar el que es pugui, sense implicar-ne a ningú més.

- Quant en l'entrada anterior es demanava que algú de primera mà ens ho aclarís va ser precisament per a evitar usar termes com "M'han dit que han dit"i sentir la informació de la font directament. No era un repte, no es buscava res més que aixó. Que Neus o algú del concell de participació ens donés més informació per no partir de dades incorrectes o imprecises. Res més. Si es vol, s'aoprta info. Si no es vol, com és el cas, doncs no es fa. Ara bé, aixó ens pot fer pensar més enllà... fins-hi-tot es comunica quant no es vol comunicar...

- Crítica a la directora? Aixó requereix rellegir l'entrada.... no, no he trobat cap crítica a la directora...i Si que hi he trobat un agraiment o disculpa al respecte...
Lo dels amiguismes i relacions amb l'ajuntament, no afegiré res més que el que ha comentat en Joanot.

- M'agrada que estiguis d'acord amb lo del projecte educatiu comú... Per on comencem? Que ens cal? Comú vol dir que es decideixin les coses amb igualtat d'interessos i no que una llar vagi a la cua del que l'altra proposa... Matitzo per si fos necessari.
- Tema carnestoltes, al post de carnestoltes, si us sembla bé...

Sento preocupació per com es diuen les coses aquí. Em considero afectat del que passa a les llars però també d’allò que aquí s’exposa i de com s’exposa doncs entenc que pot ser igual de nociu.

En quant a la preocupació de pares del to en el que es pugui escriure o deixar d'escriure, dir que cadascú usa els recursos que li són més fàcils per a impactar, buscar la reflexió i invitar a participar al blog. És bo que pares que tenen informació de primera mà aportin la seva part per als qui no tenen possibilitat de participar del ritme de la llar, o ni tant sols poden anar a recollir ells mateixos als fills i per tant no teen accés a informació que allí directament s'hi exposa, tinguin un lloc on poder preguntar el que necessiten saber o confirmar més precisament certs temes. És per aixó que demanem que, si és possible, persones com educadores, directores, la mateixa Pepa huerta, o pares i mares simplement apareguin per aquí de tant en tant i sigui un "microprojecte de pla d'entorn" desd d'on poder proposar i aclarir per tal de fer més fàcil l'acostament pares-llar.... Avui en dia qui més qui menys pot accedir a internet desde la feina, al correu, o a casa de nit, i així sentir-se més proper, més actiu, en el que a l'educació del seu fill fa referència...

Deixar a la gent treballar és lícit i dessitgable però no oblidem que la materia amb la que es treballa són els nostes fills i que totes les accions hi acaben repercutint. Així doncs, em guardo certes reserves i amb prudencia i respecte no deixaré de fer-ho els cops que en cregui convenienet, desde la humilitat que suposo no conèixer d'educació i criança més del que a casa poso en pràctica i que per tant, dabant de normatives i técnices pedagóquiques només puc preguntar, interesar-me i proposar.

En quant al desinteres de certes perones, quin interés menys important hi ha que el de voler el millor per a nens i nenes, de 9 mesos a 3 anys? amb aixó ho dic tot.

En quant a AMPAs, cal reconpeixer el mèrit d'aquelles persones que tot i estant treballant tot el dia, treuen temps d'estar amb els seus fills per a dur endabant tasques com aquestes. També cal diferenciar a aquells pares que tot i volguent colaborar no ho poden fer més del que ho intenten (coneixent de primera mà mares que tot i no formant part de les AMPAs donen part del seu temps a ajudar i participar quan els hi és possible o l'ocasió ho requereix) t'aquells que tot hi volent-ho no hi ha temps físic per encavir cap activitat relacionada amb les AMPAs.... Així doncs, hi ha moltes raons per les que hi hagi pares que directament deleguin en les AMPA les decisions i una altra molt diferent es mostrar desinterés o "passar" del tema. No posem a tots al mateix sac. Ara bé, les AMPA també han d'estar preparades per a rebre iniciatives contraries a les proposades o bé que se'ls presenti una manera diferent de fer les coses. Elles també s'equivoquen. No pel fet d'ahverse presentat ja dona dret a que la resta de pares que no ho hem fet o finalment no hi formem part tot i haver-nos oferit ens callem i dexem fer.

En quant a lo de criticar. Aquí no es critica, aqui el que es vol es fer públic un malestar quant colectivament existeix, i si cal parlar de crítica, per suposat que s'intentaria fer amb experit de canvi.

Les coses sempre es poden fer millor.

neus dijo...

Benvolguda i desconeguda Plataforma,
Contesto,tot i que hàvia decidit no participar més en aquest blog,perquè em dirigeixes preguntes personalment, cosa que em fa pensar que em coneixes(al menys de cara i nom).Jo no puc dir el mateix, ja m'agradaria perquè sempre he pensat que quan la gent es conèix i parla encara que hi hagi opinions diferents acaben entenent-se.
pel que veig tot i que es dóna per escrit en circulars les informacions als pares n'hi ha que es perden o no arriben o no han estat prou clarament explicades.
- La directora del Cèrvol Blau i jo mateixa ens reunim setmanalment per coordinar-nos en tot alló que sigui possible i en la línia peddgògica a seguir, respectant les personalitats dels nostres equips educatius. Juntament hem elaborat un projecte educatiu per les Llars que hem presentat als nostres claustres per ser revisat i/o rectificat.després l'hem presentat al nostre Consell de Participació perquè fos aprovat.( Per ser si voleu saber tot el que necessiteu saber sobre el Consell de partcipació ho trobareu a la pàgina web de la Generalitat, a ensenyament, a educació infantil). El proper dia 18 a les 6 de la tarda a la reunió de pares es presentará al Montcauet. I serà repartit a totes les famílies per escrit pels qui no puguin assistir.
-Hem de tenir en compte que la realitat és que som dues llars per tan amb les seves diferències perquè cada una té la seva personalitat, perquè en una hi ha 30 nens i en l'altre 108. Això només afecta administrativament a les Ampes doncs el sr. Inspector d'ensenyament ens va dir que era necessari endreçar tots els papers, que efectivament hi hagués 2 juntes i que els diners, els comptes,etc. estiguessin clarament separades. això no vol dir que es col·labori i es treballi conjuntament en tot el que es pugui.
- La difrència de nº de nens fa que , a vegades, l'organització i les decisions d'ordre siguin diferents, perquè a més nens més problemes perquè tots siguin atesos i per poder satisfer el màxim nombre de famílies.
-El carnestoltes és una festa que es a conjuntament amb totes les escoles de Gelida, surten al carrer més de 500 nens i els nostres són els més petits, estan més de 2 hores pel carrer i arriben molt cansats. A petició de l'equip educatiu es va proposar que després de la festa puguessin anar a casa ja que anaven acompanyats i nosaltres comencem a donar de dinar, ja que tenim 67 nens al menjador, a les 11,45.
-Tenim un equip educatiu de 12 persones per portar 102 nens al carrer ( de 9 mesos a 3 anys) per això necessitem l'ajuda de les famílies.
-Sento molt que ningú ens hagi fet arribar les seves queixes o problemes a la Llarper poder buscar solucions conjuntament.L'equip educatiu i la direcció estem a favor de les famílies, no en contra i sempre busquem la manera de que el nen en sorti afavorit atenent les necessitats d'uns i d'altres.
-Tenim moltes il·lusions i projectes i sempre la recompensa del somriure dels nens.Perquè els vostres fills es fan estimar.
-Aprofito també per dir-vos que vaig arribar a Gelida, on no hi coneixia a ningú, perque per raons personals em feia molta il·lusió agafr el lloc que ara ocupo, estic i estarè sempre agraïda a totes les persones que treballen al ajuntament perque des del primer dia han fet tot el possible per fer-me la feina més fàcil.
-Pel que fa als soposats privilegis com no sigui que hi ha nens que surten a les dotze per poder recollir els seus germans del Moncau no veig que pot ser.Perque l'horari de la Llar és de 9 a 12,30 fins les 13 i de 3 a 4,30 fins les 5. Ningú està obligat a quedar-se a dinar a l'escola. El menjador és un servei que s'ofereix a les famílies que ho necessitin.

Per altre banda dir-te Plataforma que sempre que vulguis a la Llar hi ha una còpia de totes les circulars, actes i la informació que necessitis per fer aquesta feina divulgativa que fas des d'aquest blog.

Plataforma Llars Gelida dijo...

bona nit, Neus.

El teu escrit ha estat tan clar que amb el teu permís el voldria posar a la portada principal doncs resolt molts dubtes que poden tenir els pares.

Moltíssimes gràcies per ser tan aclaridora i animar-te a seguir participant amb aquesta tònica. Res més clar que paraules directament escrites de personal de la llar.

Desde aquí dir que seria molt útil tenir noticies de la llar.

Molts ànims i endavant.

Eva dijo...

Aviam, una cosa que quedi ben clara. Primer de tot, cap inspector ha vingut a parlar o inspeccionar les AMPAs per veure si funcionaven bé o no. Segon, L'AMPA del Montcauet es va constituir en el curs 2005-2006 i que jo sàpiga (o almenys els tres anys que jo he estat membre de la junta de l'AMPA) les dues AMPAs han estat separades a efectes de papers: tenen dos números de NIF diferents, dos juntes separades i hi ha dos comptes de banc també separades on es rebren respectivament les quotes que paguen els pares membres. Es a dir, els pares del Montcauet ingressen el pagament de la quota al compte del AMPA del Montcauet i els pares del Cérvol ingressen els diners de la quota al compte del Cérvol. La gestió del menjador es feia separadament, de fet ho portaven persones diferents i cada AMPA es quedava amb el que li tocava. Quan s'han fet projectes conjunts (panera, cançoners, etc...) que han donat guanys, els diners també s´han repartit segons el número de nens a cada llar. Per lo tant, aquesta separació de la que es parla com si fos una cosa nova ja ha existit des del començament. I això, Neus, se t'ha explicat com a mínim a dos reunions diferents en la que jo mateixa era present i em consta que altres membres t'ho han explicat en altres ocasions.

En fi, tal i com s'explica a la circular de presentació que passem a tots els pares a principi de curs i com vem explicar a la reunió de benvinguda el dia 5 de setembre, les dues AMPAs actuàvem conjuntament a efectes de gestió de projectes, gestions amb equips directius i amb l'ajuntament precisament per que creiem que la unió fa la força i dues AMPAs no són, necessàriament millor que una sola quan es tracta de lluitar per que s'amplii el personal de la llar o perquè en contes de fer grups mixtes i ampliació de ratios a les aules 'instal.lin moduls pre.fabricats mentre es construeix una nova llar. Havent assumit que això de la separació diguem financera que explico havia quedat clar, quan s'ha estat insistint que hi hagi una separació de les AMPAS s'ha entès, doncs, com a separació a efectes de gestió de projectes i negociacions amb direccions i ajuntament (que és on hi s'actuava conjuntament). Evidentment, si els equips directius o l'ajuntament (o fins i tot l'inspector) demanen que hi hagi separació la sensació que dona es bastant sospitosa.

ex-membre AMPA dijo...

Jo volia contestar a la Neus pel que fa a l'horari de la Llar.

Acabo d'agafar el llibret de la Llar d'quest curs on posa:

Horari d'entrada dels alumnes: de 9h a 9:30h.
Horari de sortida dels alumnes: de 12:30h a 13:00h i de 16:30 a 17:00.

Per tant, l'horari de la Llar no contempla cap hora d'entrada a les 15h tal i com dius tu, Neus. Si us plau rectifica.

Pel que fa al comentari "Pel que fa als soposats privilegis com no sigui que hi han nens que surten a les dotze per poder recollir els seus germans del Moncau...", crec que això no és cap privilegi doncs recorda que desde direcció, és a dir tu, Neus, vas enviar una circular a prinicipi de curs A TOTS ELS PARES informant-los d'aquesta possibilitat que també he de dir que no només aprofiten els pares que tenen germans al Montcau. Recorda Neus que aquesta possibilitat l'hem demanada diferents families perque cap organisme havia tingut en compte aquelles families on els nens que tenien germans al Montcau que no féssin la sisena hora i que no es quedessin a dinar havien de sortir a les 12h (1/2 hora abans que els nens de les Llars), per tant no hi havia compatibilitat d'horaris entre la Llar i el Montcau en els casos que ja he explicat. També he de dir que he de d'estar agraïda a la Neus i a l'Ajuntament del fet de que ens deixin agafar els nens a les 12h pero penso que ningú ens està regalant res doncs estem pagant un servei que dura fins les 13h.

juanot dijo...

Ja em perdonareu, però ... crec que les coses finalment es van explicant per si soles.
Hi ha coses que s'han dit i s'han "dubtat", resultant despres que son ceertes.
per exemple el cas dels horaris. Com ve diu "ex-membre AMPA", NO hi ha cap horari previst per entrar nens a les 15h. I es que te tota la lógica del mon: si es l'hora que els nens fan la "migdiada" .. es normal que no hi hagi entrades i sortides.
Pertant: com es possible que "algun" nen tingui aquest privilegi? Es casualitat que sigui familila d'algu de l'AMPA?
Perque .. si ho diem, ho diem tot i pel seu nom. com es possible que el fill d'una responsable d'una de les AMPA's faci un horari NO recollit al llibret de les llars???
Neus: no tinc la sort de coneixe't personalment. Els meus horaris laborals no m'ho permeten.
En un altre "post" et vaig excusar pel tema del gasoil. Perque ho creia convenient i crec que no cal "tallar el cap" a ningú, si s'ha explicat i justificat degudament.
Ara bé, saps igual que molts dels que llegim aquests posts, que no tot son "flors i violes" a les llars. I, em sap greu, també saps (com molts sabem) que hi ha certa "estanqueitat" amb les coses que passen, perque no es faci massa públic, no sigui cas que algú "esbaloti el gallilner". I això no es bó. Per ningú, i menys per als nostres fills.
Si tant bona sintonia te l'actual Junta de l'AMPA amb l'actual Equip de Govern ... com es que no en sabem res de la "nova llar"??
Com es que no se'ns ha informat que es vol "arranjar" l'enjaradinament de la part de sobre del Montcauet? Se'ns explicarà COM i QUAN volen fer-ho? Hi haurà nens? Es farà durant les vacances? Com compaginaran una cosa i l'altra?
I moltes mes coses!!!
Jo aposto per un dialeg obert i cordial, però sense engans i sense menyspreus. Per part de ningú, evidentment. Però si algú te interés a silenciar les coses, si algú te interés en no voler reconeixer que les coses no es fan bé ... ho sento, però seré el primer a cridar i fer soroll.
I no pel meu propi interés o per l'interés d'lagun politic. Per interés dels meus fills, dels fills dels meus amics, pels companys dels meus fills i ... per a aquells que vindràn darrera!!!

Ah, no. Es veritat. Segons l'ajuntament ... no tindrem gaires mes nens a Gelida. Sembla que la cosa va "fluixa" i no creixerem mes ...
Coi!!! Com s'entén això??

Ja n'hi ha prou de dir mentides, o no dir tota le veritat!! Ja n'hi ha prou de fer "seguidisme" de l'ajuntament!!
Com ja vaig dir en un altre post: l'ajuntament hi és per "servir-nos", pertant .. la principal funció de l'AMPA es: apretar l'ajuntament perque la llar millori, i donar suport a l'equip docent perque la docencia millori!!!

mare dijo...

ola a tohom, he llegit sobre un tema que m'ha interessat força... A veure, es pot o no es pot entrar els nens a la llar a les 15 h? així que hi ha algun nen que ho fa? Neus, considero importantíssim que aclareixis aquest punt, potser moltes altres famílies estaríem interessades en seguir aquest horari

Moltes gràcies