martes, 12 de agosto de 2008

Reunió Josefa Huerta Dimecres 6 d'Agost

Dimecres 6 d'Agost vàrem parlar amb Pepa Huerta dels següents temes:

1.- Grups Mixtes
2.- La baixa del director del Montcauet
3.- Obres de la nova aula de nadons
4.- Previsió de les educadores per al proper any i baixes de les auxiliars

En quant als grups mixtes, ens comentà que al tancar el període d'inscripció per al proper curs, hi han hagut baixes (pel que comenta de pares que ja havien estat admesos inicialment a la llar) i que en total no es justificava la creació dels grups mixes, per lo que coneixent la reticència transmessa tant per les AMPAs com per la plataforma, han decidit donar cabuda als nens augmentant en un la ratio per als grups de P1-P2, de manera que l'impacte és mínim. Tot i així, es manté el compromís inicial de tenir dues educadores per a aquest grup, tal i com es va comentar en el seu moment.

2.- El director del Montcauet va expresar al mes de Maig el seu malestar per com s'estava desenvolupant la feina a la llar i al mes Juliol va comunicar la seva decisió de canviar d'aires i que deixava la llar. Actualment està tancat el període de recepció de CV per a la vacant i s'espera en breu poder iniciar les entrevistes per a cobrir el lloc. Es demana si aquesa baixa està relacionada amb possibles pressions o mal hambien de treball i en principio s'assegura que no hi ha relació amb aquesta causa.

3.- Al septembre s'adjudicarà les obres i es prebeu que aquestes comencin a l'octubre. Com a mesura per a minimizar l'impacte en els infants, les tasques que interfereixin amb el dia a dia es faran en principi o fora d'hores o en caps de setmana (tasques de reconecció amb els serveis de la llar, d'aigua, electricitat). També es posarà a disposició del centre el contacte amb els tècnics de l'empresa adjudicada de manera que si es detecta qualsevol anomalía o motiu de perill (material perillós accessible, per exemple) es pugui posar en contcte directament i el temps de resposta es minimitzi.

4.- Com que el tema del monitoratge per a l'any vinent (acollida de 8 a 9 i hora de menjador) sembla ja un fet, es compta amb aquesta empresa per tal de donar resposta a situacions on maquin més d'una educadora al maeix temps, situació que no es pugui solucionar amb els cobriments de la resta d'educadores, donat que en principi n'hi haurà de més i sempre i quant sigui amb caràcter temporal. S'ens comenta que actualment manquen 4 educadores (1 al cervol i 3 al moncauet) i que estàn en procés de selecció, per lo que d'aquestes entrevistes esperen poder crear una bossa per a cobrir les baixes previstes (intervencions o acomiadaments coneguts amb suficient antelació). En quant a l'acomiadamen de les educadores, ens comenta que ha estat degut a un requeriment de la concelleria per tal de complir amb la normativa vigent, que demana itulacions superiors o diplomatures)

També se li preguntà per l'estat de la tercera llar, donades les circunstàncies actuals i ens respon que el 29 de septembre tenen concertada una reunió amb el conceller Ernest Maragall, al qual se li transmetrà entre d'altres temes (com ara la necessitat d'ampliar l'institut, les obres del Montcau, etc.) la necessitat urgent de crear una tercera llar. Al seu parer, creuen que no hi ha d'haver cap problema per a que es doni el vist-i-plau per a començar les obres i tenir-la llesta per al 2009 (el més tardar, el 2010, tot i que no es parla de que es pensa fer si l'any vinent ens trovem en les mateixes circunstàcies).

Per la nostra part, hem preguntat si seria d'ajuda que es portés a terme una iniciativa de recollida de firmes que ells poguessin presentar al conceller per tal de fer palès el suport ciutadà envers aquest tema. La regidora deixa en les nostres mans la decisió de portar-ho a terme o no, lo qual caldria que comentéssim, doncs el 29 de septmebre està aquí mateix.

Al nostre parer, hi ha dues alternatives:

1.- Iniciar la recollida de firmes pro-tercera llar i aula de nadons a parir de 16 setmanes en previsió de que el conceller o l'ajuntament no tingui la suficient consciència de la necessitat real

2.- Confiar en que qui ens representa sàpiga transmetre la problemàtica i que el conceller realment estigui tant receptiu com se'ns assegura a priori.

El manifest de petició i les plantilles de recollides de firmes ja estan preparades i només caldria repartir-les.


Esperem els vostres comentaris i impresions.

Salutacions.