lunes, 21 de julio de 2008

Respecte la normativa....

Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya Núm. 4670 – 6.7.2006
[...]


DECRET
282/2006, de 4 de juliol, pel qual es regulen el primer cicle de l’educació infantil i els requisits dels centres.
[...]

Per tal que els requisits de qualitat corresponents a cada infant no siguin inferiors als que aquest Decret estableix amb caràcter general, els centres que es van autoritzar, amb una superfície mínima per infant d’1,5 metres quadrats, a l’empara del Decret 353/2000, de 7 de novembre, pel qual s’estableixen els requisits mínims de determinats centres d’educació infantil, disposen d’un període d’adaptació progressiva del nombre màxim d’infants als nous requisits mínims. De la mateixa manera, es dóna un termini per adaptar-se a aquells centres que es van autoritzar de forma temporal en aplicació del Decret 65/1982, de 9 de març, que regula l’atenció assistencial i educativa als infants fins a sis anys no inscrits en centres d’ensenyament.

[...]


Article 13
Requisits d’espais i instal·lacions
13.1 Els espais i instal·lacions de la llar d’infants,tancats o a l’aire lliure, no es poden utilitzar per a activitats diferents de les pròpies del’atenció als infants de zero a tres anys, llevat de les directament relacionades amb les famílies dels infants escolaritzats a la llar d’infants.
13.2 La llar d’infants ha de disposar d’accés independent des d’un espai públic i, com a mínim, dels següents espais i instal·lacions:

a) Un mínim de tres sales, una per cada tram d’edat d’aquesta etapa. En els casos previstos a l’article 15.3 és suficient amb dues sales. Cadascuna d’aquestes sales ha de tenir una superfície mínima de 2 metres quadrats per infant, amb un mínim de 30 metres quadrats.
Les sales destinades a nens menors de 2 anys han de disposar d’àrees diferenciades per a facilitar el descans i la higiene dels infants.
Cada sala destinada a nens de 2 anys ha de disposar d’un servei que és visible i directament accessible des de la sala i que disposa, com a mínim, de dos lavabos i dos inodors.
b) Una sala diferenciada i suficient per a la preparació d’aliments, o una cuina.
c) Un pati d’esbarjo a l’aire lliure que ha de tenir una superfície mínima de 2 metres quadrats per cada infant en utilització simultània, i un mínim de 75 metres quadrats.
d) Una sala addicional i diferenciada per a usos múltiples de, com a mínim, 30 metres quadrats.
e) Un espai diferenciat amb un mínim de 10 metres quadrats per a les tasques d’administració i per a les de coordinació docent. A les llars d’infants de 7 o més unitats ha d’haver-hi dos espais diferenciats.
f) Una cambra higiènica per al personal que atén els infants la qual ha de disposar, com a mínim, d’un lavabo, un inodor i una dutxa i ha d’estar separada i ser independent dels espais i serveis utilitzats pels infants.
13.3 Quan una llar d’infants s’ubica en localitats o nuclis aïllats de població que no ultrapassen els 2.500 habitants, la superfície mínima de les aules és de 20 metres quadrats, i la del pati, de 50 metres quadrats, mantenint-se els 2 metres quadrats per infant. Les proporcions entre el nombre d’infants i el nombre de professionals s’adeqüen al nombre màxim d’infants dels diferents trams d’edat. La llar d’infants ha d’atendre infants de totes les edats, i no és exigible disposar de una sala per a cadascun dels trams d’edat, ni la sala addicional i diferenciada per a usos múltiples quan la llar d’infants és d’1 o de 2 grups. (Aques punt no és aplicable a Gelida, perque superem de bon tros el nombre d'habitants)
13.4 Quan el primer cicle de l’educació infantil s’imparteix en un centre que també imparteix el segon cicle de l’educació infantil, els requeriments d’espais i instal·lacions són els establerts al unt 2 anterior, si bé poden ser compartits els indicats als apartats b), c), d), e) i f), i han de complir els requisits d’espais exigits per autoritzar el segon cicle.
[...]
.

Texte complert a http://www.gencat.net/eadop/imatges/4670/06178074.pdf

Sembla doncs que la llar del Cèrvol blau queda bastant lluny del que especifica la lley i donat que és una llar més que amortitzada, queda bastant palès que cal una renovació profunda d'aquest centre i queda justificada la construcció d'una nova llar que disposi de les instal.lacions adecuades per als infants, a l'hora que n'amplii l'oferta el suficient per tal de donar la cobertura necessària donada la demanda real.

La Fura ens publica!

A http://lafura.cat/aldia/actualitat.asp podreu trobar l'espai que ens dediquen (i a l'edició impresa també hi sortim)

Un estracte del que hi trobareu:

"Bloc de protesta reclamant una tercera llar d’infants a Gelida. Recentment s’ha constituït una nova plataforma a Gelida, de nom Plataforma Llars Gelida, que seguint el model iniciat fa uns mesos amb la reivindicació per salvar el fanal de l’escola Montcau, té penjat a internet un bloc (www.llarsgelida.blogspot.com) on reclama que es construeixi d’immediat una tercera llar d’infants municipal a Gelida, ja que les dues que ja hi ha, El Cérvol Blau i Montcauet, s'estan quedant petites."