domingo, 20 de julio de 2008

Propostes i reflexions

Ens ha arrivat a nostre coneixement informació molt interessant que ens porten a conèixer millor quina és la situació real i per tant en quins punts es podria millorar la situació dels docents de les llars, el servei en si i també conèixer la realitat del problema . Esperem que arrivi a les persones adecuades (Josefa Huerta i l'Alcalde Lluís Valls) i que aviat siguin estudiades en la consideració que cal.

-un projecte de centre(funcionament, metodologia, establir funcions clares de cada persona, jerarquització..) Aquesta feina es del director, si aquesta persona no fa tot aixó, es produeixen mals entesos i ambients enrarits, que es lo que passa al Montcauet. A més això faria més fàcil la incorporació de nou personal, ja que se li pot dir clarament que s'espera d'ell. Aquest projecte de centre el faria extensiu a les dues llars de gelida, totes dues són llars municipals i en totes dues s'hauria de treballar lo mateix i gairebe amb la mateixa metodologia...més que res perque depenent de la edat del teu nen i del nombre de places pot ser no pot escollir a on anar....Tots tenim dret a rebre lo mateix, no??

-projecte curricular( objectius, metodologia, continguts, activitats, temporalització, etc..) Si no hi ha una base no se sap on anar ni que s'espera d'un.

-salari digne...Una persona que té la responsabilitat com a mestre no pot cobrar nou cents euros.

-formació i reciclatge

-Una queixa comuna dintre del equip de docents es que des de sempre han hagut problemes i al dia següent del problema tot s'havia de solucionar ja, de forma immediata..Es parlava i es pinzellava les respostes i les mesures que s'havien de prendre. I aquestes mai van arribar. Exemple: al principi de curs va haver-hi un cas de mossegades important, es va prometre als pares que es prendrien mesures, entre elles posar miralls a les aules per poder veure la part del aula no visible des de dintre del canviador..A dia d'avui encara no estan posats,

-una altra queixa es que no es posa remei a situacions d'incompetència o situacions viciades per part de direcció.

-Hi ha una descoordinació notable entre el montcauet i el cèrvol.

-Mala gestió per part de l'ajuntament, crec que no destina els diners que fan falta per portar a terme un projecte com una llar. No es responsabilitza. Al igual que tampoc se n'adona dels canvis que està patint Gelida(creixement).

(en el tema del mirall, es diu que se l'hi ha repetit en moltes ocasions a la regidora en qüestió...I per part de la regidora no hi ha respostes. Falta de responsabilitat per totes parts. Només quan es troben en perill )

-como el refrán castellano: cuando veas las barbas de tu vecino afeitar pon las tuyas a remojar...-Doncs aquí igual, fins que no estan veient que tenen l'aigua al coll no es mouen. Es molt trist.)

-Quan algú explica una situació que està passant dintre de la llar entre el personal es fan ulls cecs..Entenem que no s'ha d'intercedir en temes personals, però siguem sincers, qualsevol cosa que passi dins de la llar es de la responsabilitat de la direcció ja que pot influir en els nens. No fa falta posicionar-se però si generar el diàleg, cal ser conciliador i resolutiu.

-Salaris:A la taula salarial posa que el sou mínim d'un auxiliar es de set cents i pico euros...A la nómina d'una educadora el salari base es de 537.30€. A aquest li suman només el plus per destí i el complement d'especialitat. No estan contemplades com a educadores al conveni...A veure... les educadores tenen el seu propi conveni!!!

-Com que s'equipara una educadora a un treballador de l'ajuntament per a tenir les mateixes vacances que en una escola han tret els dies personals(assumptes propis) i els agrupen tots en nadal. Bé! si és així, per que no es cobra com a tal?? Les educadores haurien de treballar com a grup c o b(depen de la titulació) i no com un grup d...NO ES VALORA.

-Respecte al grup mixte, és una aberració..Els nens d'un mateix grup ja són suficientment diferents com per a que s'ajunti amb els qui no tenen la mateixa edat i no estan dintre del mateix moment evolutiu...senyors que són nens que están creixent, desemvolupant-se....No sería millor possar-ho facil??

-En quant a transformar el porxo en un aula....Des de principi de curs que als claustres sempre s'ha comentat de fer del porxo un espai per al racons, o aula de psicomotricitat..I aquesta idea ja ve d'anys. La resposta sempre ha sigut negativa, alegant que es un espai de sortida i no es podia tancar..ara si es pot tancar?? I ja no es sol tancar-lo, l'han de transformar en un aula, li han de donar unes condicions d'aula de nadons (nada más i nada menos)..Es una bogeria, després les obres començaran amb el curs, els nens hauran de fer l'adaptació tenint als obrers treballant...Aixó suposa que el dormir es fará en un altre lloc...per que sino no ho entec.

Sincerament, les activitats que s'havien proposat per aquest porxo tenin molt més sentit que aquesta habilitació i suposaven una despesa molt menor.

- La construcció d'una nova llar, diuen que no per si baixa la natalitat....A veure, l'extensió de Gelida es lo suficientment gran com per poder omplir tres llars sense preocupar-se de la natalitat. Aquest ajuntament no te en consideració que l'augment dels nens no ha sigut per un boom de naixements, sino perque la construcció i la sortida de la ciutat a fet que Gelida creixi moltissim. Basant-me en això i en el creiximent no sols de la natalitat sino en en el creixement territorial, tothom sap que el territori que ocupa Gelida és molt extens ique hi ha nuclis de població sense serveis, i que ho necessiten..Per exemple, la fanga...Per que no crear una llar a la Fanga?? Quin sentit té tindre dos llars una al costat de l'altra i oferint el mateix servei..Per que no especilitzar les llars?? Ens fa falta algu que pugui cobrir els nens de cuatre a nou mesos...Per que no transformar el cervol en un llar de nadons?? Amb aixó i la creació d'una llar a la fanga tindriem dos llars amb el cicle complet de de p1 a p2 i una llar desde p0....
Caldria tenir-ho en compte.....