jueves, 8 de enero de 2009

El Montcauet congelat!

Els Reis no han portat gasoil al Montcauet.

Ahir dia 7 de gener van tornar a començar les classes a les llars d'infants de Gelida després de les vacances de Nadal.
Ahir dia 7 de gener va ser un dia molt fred (com avui). I a la llar El Montcauet no funcionava la calefacció perquè no hi havia gasoil.

Els nens estaven amb les jaquetes posades dins la classe! Qui és el responsable d'aquesta manca de previsió?

És imperdonable!

13 comentarios:

neus dijo...

La responsable sóc jo que sóc la directora, tot i que la comanda del gasoil es va fer abans de vacances no me'l podien portar fins el dia 7 al matí a primera hora a les 8 a les 8, 30 vaig trucar a veure que pasava i em van dir que ja estaven venint, pe`ro no van arribar fins a les tres de la tarda. Com que ja estava en vies de solució vaig considerar que no calia trucar a tots els pares per tancar la Llar.
Neus Colomer, directora del Montcauet.

mayte cazalla dijo...

Bones
Som la junta de l'Ampa del Montcauet i discrepem totalment del comentari que hi ha al blog de la plataforma.
Per començar l'Ampa no dóna suport a cap plataforma perquè ningú ens ha demanat la nostra opinió.
Després creiem que és molt fàcil de d'exposar les opinions sense firmar o utilitzar el nostre nom.
Agrairiem que, com a mínim, ens comentin les coses perquè això no creiem que sigui correcte.
Gràcies.

juanot dijo...

Hola de nou a tothom.
Per començar, disculpar la Neus, tot i que caldria tenir mes previsió amb aquestes coses.
Mayte: mai s'ha dit que aquest blog tingués res a veure amb les AMPA's. El que passa es que, fins fa poc, les AMPES i els pares i mares .. anavem "de la ma" en moltes coses.
Sembla que la nova junta ja no te problemes. Curios si mes no!!!
Perque .. els pares i mares, encara seguim veient que "ningú" fa cas de les nostres reivindicacions. L'actual AMPA ... esteu segurs que representa els pares i mares??
No soc politic i miro de no possar-m'hi (mes que res perque no hi entenc). Però ... es curiós que, segons m'han explicat, el canvi de la junta de l'AMPA he fet que les coses estessin mes "calmades" i, sembla, que es degut a que l'actual AMPA es molt "propera" a l'actual equip de govern.
Digueu-me "inocent", però ... no es una mica "sospitós"?
Perque ... jo segueixo parlant amb molts dels pares (i mares) i .. seguim pensant igual que abans i no veiem que s'arregli res. Simplement: si no es fa soroll, tot va bé.

No anem bé!!

Plataforma Llars Gelida dijo...

Totalment d'acord amb l'últim comentari molt curosament redactat i assenyat. No farem soroll erque lo important es aconseguir les millores per als infants i per que lo nostre no és la política, com sempre se'ns ha intentat afrontar.

Tinc i tenim la sensació molts pares que l'stratègia de l'ajuntament ha estat contractar a una idrectora molt a fi i col.locar en l'AMPA (sobretot del Montcauet) a les persones "adients" que no han dubtat pas a l'hora de fer i desfer. Un fet és clar, concell de participació fet a mida i aquí pares i mares sense informació, això si, tot legal.

Estic totalment en desacord que les AMPAs de les dues llars estiguin totalment desvinculades perque, un cop més, crec que ambdues llars han de tenir un projecte educatiu comú i participar una de les activitats de l'altre, doncs els infants demà passat aniran junts a escoles i ni es coneixeran.

Un altre tema en el que estic totalment d'acord es que les AMPa no tenen res a veure amb aquest blog i mentres les coses no canviin aquest blog també informa de que no te res a veure ni amb les AMPA ni amb les direccions de les llars.

Es una plataforma que dona veu a pares i mares que estem profundament preocupats pel que passa a les llars i les decissions que allí si prenen.

Ja de pas, que algú expliqui (de primera mà si es possible) perque s'ha decidit tancar la llar Montcauet i no donar tampoc servei de menjador el dia de carnestoltes quant no està previst que sigui dia de lliure disposició, com si que ho és el seguent dilluns. Per amolts pares ja es un problema el dia a dia com que per que a més a més haguem de buscar-nos una solució el divendres.

Un alte cosa. Crec haver entés que és una obligació acompanyar als infants a la rua de carnestoltes... Aiò altres anys no ha estat així, doncs o bé les educadores treien als nens amb la resta de la rúa o bé es quedaben a les aules si els pares aixi ho solicitaben.

Masses impossicions...

Per cert, li diré al meu cap que com que divendres 20 d febrer és carnestoltes, el rei dels pocassoltes m'exigeix que faci festa. A veure que me'n diu al respecte..

Poca broma....

M. Àngels Solé dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
M. Àngels Solé dijo...

Respecte el que diu la Mayte: El que es va posar sota el títol "el Montcauet congelat!" no és cap opinió, simplement és un fet real que es va produir el passat dia 7. Molts pares van parlar entre ells sobre això, aquell dia feia molt fred. Tothom té dret a fer pública una realitat que va afectar als nens de la llar.

Plataforma Llars Gelida dijo...

Vaja, he arrivat tard i no he pogut llegir el comentari al que es fa referència...

Desde l'administració d'aquest blog no hem mai censurat cap entrada, sigui del caire que sigui, per lo que agrairíem que, pel bon seguiment del fil de la discussió en tot cas es rectifiqués i no pas es treguin els comentaris.

Animem al debat sa. És una llàstima que ens autocensurem.

juanot dijo...

Bé, estic satisfet perque la cosa es torna a animar. Amb participació de mes gent. Espero que, com bé diu l'administrador/a, el que cal es treballar per al bé dels nostres infants, i deixar de banda tanta politica i "subterfugis", que son mes aviat coses del "passat".
Posem-nos a treballar tots plegats: AMPA's, direcció i Ajuntament. Però anem tot s a una!!!
El que no podem fer es dir que "si" a la cara i despres dir que "no" a l'esquena!!
Siguem valents!! Enfrentem-nos al dia a dia d'una manera "adulta". parlem de les coses. Obertament, sense prejudicis ni enganys!!

Aprofito aquest blog per encoratjar-vos a tots i totes a ser mes participatius, a fer mes propostes i, evidentmen, a exigir mes als "governants", tant municipals com autonòmics, que al cap de vall estan on son perque "tots" ho hem volgut. Pertant, es deuen a "nosaltres", no als partits!!

Pepito de los Palotes dijo...

Com a pare afectat per tot allò que estigui relacionat amb les llars d’infants, i per tant amb els meus nens, he pres avui la determinació de participar de forma activa en aquest blog. Dic de forma activa ja que fins ara m’he limitat a llegir allò que s’exposava sense trobar l’oportunitat de pendre part en aquest debat, moltes vegades de caire massa irònic, polititzat i despectiu amb les entitats i les persones.

Soc del parer que tot allò que es fa a la vida és criticable des del primer moment que comporta una afectació directa a la resta de les persones. Pert tant, no poso en dubte això, sino la forma i les maneres. Donat que està d’actualitat afalagar certs comentaris, mirem també de criticar-los en la seva justa mesura.

En referència a alguns comentaris:

- Plataforma Llars Gelida: Censura el fet que un participant hagi decidit suprimir o deixar de publicar allò que havia escrit.
Entenc que com autor d’un comentari, hauria de ser de ple dret per la persona que l’escriu, el fet de modificar, rectificar o fins i tot esborrar allò que un mateix ha publicat si així ho creu adient.

- Plataforma Llars Gelida: Qui deu ser aquesta, entitat, grup, persona... que tant critica davant l’ordinador? Te un paper actiu realment cap a l’escola?
Tot i que tota persona té dret a conservar la seva identitat en l’anonimat si així ho considera oportú, em sobta veure que reiteradament els escrits realitzats per aquesta plataforma tenen aquest caire, tot i tractant-se d’un “grup”, no cal tenir gaires estudis per veure de seguida que la persona que escriu en nom de “Plataforma Llars Gelida” és sempre la mateixa. Això m’ha impulsat a adoptar la mateixa tècnica i d’altra banda em fa reflexionar i preguntar-me “en nom de qui parla aquesta persona?” Tota la Plataforma es reuneix al voltant de l’ordinador per expresar les seves inquietuds? Les recull aquesta persona per transcriure-les posteriorment? Si és així, les seves exposicions són fidels a les opinions del grup?. Veritablement m’hauria agradat poder parlar (en aquest cas escriure) amb persones reconegudes per un nom, trobo que els temes d’importància són per discutir de forma seriosa. Sinó, això es converteix en un mitjà per desacreditar i difamar amagant-se darrere un nom inventat.
La mateixa presidenta de l’AMPA del Montcauet ho expresava Així: ”Després creiem que és molt fàcil d'exposar les opinions sense firmar o utilitzar el nostre nom”. I veritablement té tota la raó del mon. Què fàcil és atacar als altres amagant la cara rere un nom fals (jo mateix ho estic fent ara).

- Joanot: Aquest blog, a la seva plana principal informa i exposa:

“Som un grup de pares i mares que, amb el recolzament de les AMPAs de les llars del Vérvol Blau i Montcauet intercanviem opinions, interessos, dubes, etc. relatives a les llars on els nostre fills assisèixen. Si ets un pare o mare, o estàs sensivilitzat d'alguna manera amb els emes que aquí tractem, venbingut a aquest blog! Esperem els teus comentaris sempre desde d'una òptica positiva i resolutiva.”

Entenc doncs que la Maite tenia molta raó a l’hora d’exposar la seva queixa, i em sobta llegir coses com que “mai s'ha dit que aquest blog tingués res a veure amb les AMPA's”.

- Entrada original: M’ha cridat l’atenció també trobar expressions com “imperdonable” en el tema principal. Si us plau! Després de llegir les explicacions de la pròpia directora puc deduir que es tracta d’una lamentable falta de previsió i que tractant-se dels nostres nens (i per tant condicionat per això) no hauria d’haver passat. Però “imperdonable?”, major previsió, sí; més mirament, també, però si us plau, comdemna a mort no.

- Ho diu en Joanot, ho diu la Plataforma Llars Gelida d’una forma més o menys continuada.
Puc llegir continuament “els pares i mares diuen, pensen...” quants? 2, 50, 327, tots? Tornem a parlar per boca d’altres.

- Joanot: “segons m’han explicat” En això es fonamenta la veritat irrefutable de totes aquestes crítiques? Aquesta és la base dels arguments feta servir per Plataforma Llars Gelida?

- Plataforma Llars Gelida: Quan es diu “explicar de primera ma” en tó exigent. Instintivament haig de respondre que crec que ningú té l’obligació de venir a escriure a aquest blog. Tenim el dret a demanar una explicació, evidentment, estic segur que qualsevol de nosaltres pot fer una trucada o concertar una entrevista per tal d’exigir les explicacions necessaries, ara, exigir que s’escrigui aquí, no.

- Plataforma Llars Gelida: En tant a la crítica a la directora del Montcauet dient que pot ser que l’estratègia que segueix l’Ajuntament (si és que realment ho fa) és la que “molts pares” aquí es diu que pensen. Cal demostrar-ho. La realitat és que la persona en qüestió ha superat les corresponents oposicions i amb tot el dret que tenim tots a pensar allò que volguem, cal saber les coses del cert abans d’exposar-les i fer acusacions. Al mateix temps es carrega contra els membres de l’AMPA, intento esbrinar com un Ajuntament pot haver col•locat unes persones “adients” quan aquestes han presentat els seus serveis (entre els pocs que ho han pogut fer o ho han volgut), de forma voluntària. Quina mena “d’amiguismes” es mouen en aquest entorn per poder dir aquestes bejenades? Has participat d’aquestes reunions per poder afirmar i realitzar aquestes acusacions? O bé “t’ho han explicat”?
Es diu que l’AMPA és molt propera a l’actual equip de govern? Perquè? D’on es treu això?

- Plataforma Llars Gelida: Per tal de tenir un projecte educatiu comú, només cal que les dues llars segueixin el mateix camí. Evidentment si hi poden colaborar les AMPAs apropant els caràcters de les activitats que es realitzen a cada Llar, sempre és una ajuda. I si a més aquestes AMPAs són dues millor (una a cada llar). I si hi ha persones per tal de formar part en comptes d’estar-se a casa criticant-les, llavors ja és fantàstic.

- Plataforma Llars Gelida: El tema del Carnestoltes va ser aprovat pel Consell de Participació. Això no és motiu per estar d’acord, però si més no, queda clar que ha estat decidit per diferents parts. Tot i així, estic d’acord que el fet de l’obligatorietat pot ser un problema per molts pares, tot i que estic esperant al dia de la Rua de Carnestoltes per veure quina resposta hi ha.

Sento preocupació per com es diuen les coses aquí. Em considero afectat del que passa a les llars però també d’allò que aquí s’exposa i de com s’exposa doncs entenc que pot ser igual de nociu.

Haig de dir, que he intentat mantenir el mateix tó irònic, despectiu i totalment injust que aquí es fa servir, tot i que se’m fa difícil assolir aquests nivells.

Potser caldria deixar a la gent treballar. Cal recordar que moltes persones treballen desinteresadament per tots nosaltres (evidentment l’interès està posat en els seus fills i els dels demès). I amb això em refereixo especialment a les AMPAs. I si algú creu que ho pot fer millor, que s’hi posi, parlar és fàcil i està a l’abast de tothom.

Criticar esta bé, sempre que sigui amb respecte i constructivament, ajuda a exposar les mancances, deficiències i errors. Però ajudar encara està millor, és molt més constructiu.

Crítica SI, però útil, amb seny i amb respecte.

juanot dijo...

Hola, Pepito de los palotes.
Reconeg que algunes vegades pot semblar "covart" no possar el nom. Però a vegades, permet expresar millor el que penses, sense haber de donar massa explicacions ni que algu pugui dir que ho fas per certs motius ...
Deixant de banda aquest tema, si voldria fer dues o tres puntualitzacions del que has dit.
1.- Es cert que "inicialment" la plataforma es va formar en "col·laboració" de l'AMPA. Però ARA la nova AMPA ja NO està en la mateixa sintonia. Pertant, no representen els mateixos colectius, ni interessos.
2.- L'actual AMPA tampoc funciona bé. Hi ha gent que, despres de molts anys i esforços, ho ha deixat. Sencillament perque han vist que la nova junta no te l'empenta que tenia fins ara. I perque han vist que l'actual junta te mes interessos politics que pràctics.
3.- Hi ha una relació molt "especial" entre la nova junta i l'actual equip de govern. Diguem que es una relació "familiar". I si vols saber mes detall, pregunta-ho a la Junta. No cal que ho amaguin. No es cap "crim".
4.- Es normal que l'AMPA es preocupi també dels seus propis fills. Només faltaria. Però ... perque els seus fills poden fer coses diferents a la resta? Perque tenen "privilegis"? Pregunta a l'AMPA si hi ha algun nen que faci "horaris" diferents a la resta, i fins i tot "fora del normal".
5.- La plataforma es va "formar" com a conjunt de pares i mares que, veient que l'actual equip de govern feia cas omis de moltes reivindicacions de l'AMPA, va creure convenient obrir un lloc de debat i de treball "complementari" al de l'AMPA, que servís també per reconeixer la feina de l'AMPA i donar-hi suport. No tots podem dedicar-nos a l'AMPA, pero si molts podem aportar comentaris, sensacions, intuicions, ideies, etc. Per aixó es forma la plataforma.

Pertant, tot i que a vegades utilitzem el terme "m'han dit", es simplement una manera de no implicar gent que no hi te res a veure. I si no es cert el que es diu, es pot desmentir. Però, de moment ningú no ho ha fet.

Pepito de los Palotes dijo...

Evidentment, amagar-se darrera l’anonimat és un acte “covard” i permet atacar els demés amb un avantatge notable. De fet, saber qui és la persona o el grup que estàs atacant et dona precisament aquest avantatge “permet expressar millor el que penses, sense haver de donar massa explicacions ni que algú pugui dir que ho fas per certs motius”, a la vegada que no ho permet al teu contrincant.

1. Si és cert que “ARA la nova AMPA ja NO està en la mateixa sintonia”, potser seria el més adient suprimir aquest detall de la descripció del vostre blog i per tant que les “aportacions” que des d’aquí feu, siguin en el vostre nom i no en el d’altres.

2. Que l’AMPA no funciona bé pot ser cert o no. De fet, potser és millor puntualitzar que l’AMPA funciona de forma diferent, doncs la gent que hi ha no és la mateixa. Però de fet, això és una cosa que passa a tot arreu i amb tot, les persones canvien i per tant les maneres de fer.
Sincerament crec que només estàs tenint en compte un punt de vista, el d’aquestes persones que abans hi eren i ara ja no hi són i per tant no estan en sintonia amb la manera de fer actual. Mira, és una cosa molt semblant del que pot passar amb govern - oposició. Només hi ha dos punts de vista, el del govern que ho està fent meravellosament bé i el de la oposició que diu que no es pot fer pitjor. La realitat, ni una cosa ni l’altre.

3. Crec saber què vols insinuar amb una relació “familiar” i sincerament si és això, penso que és anar massa enllà i pixar fora de test. Evidentment, no és cap “crim” i és sabut per tothom. Tothom té dret a estar allà on vol estar independentment de les relacions “familiars” que hi hagi.

4. Una cosa que trobo molt interessant és això dels “privilegis” que segons dius tenen alguns nens perquè fan horaris “diferents” a la resta i “fora del normal”. Si hi ha res que ens pugui interessar a tots, seria bo que ho exposéssiu clarament per tal d’emetre les corresponents queixes.

5. Si el que heu de fer des d’aquí és “aportar comentaris, sensacions, intuïcions, idees, etc.”, estic segur que serà ben rebut per tots els pares (almenys ho puc dir en el meu nom). Si el que heu de fer és simplement, criticar, difamar, suposar i en definitiva fer més mal que bé, si us plau, no, aquí si em trobareu a la contra.
Està molt clar que tots no podem dedicar temps a l’AMPA, tot i que ho volguéssim, però llavors cal adoptar una mentalitat col•laboradora i constructiva (tant si cal expressar els acords o els desacords) i no intentar minvar la moral de la gent i començar una batalla que no ens porta a res de bo.

ex-membre AMPA dijo...

Hola,

Soc mare d'una nena que va al Montcauet i aquest és el 4rt any consecutiu que faig ús del servei de la Llar. També he estat membre actiu de l'AMPA 3 anys.

Aquesta serà la primera vegada que faig ús del blog i es perque s'ha parlat d'un membre de l'AMPA que ha dimitit aquest curs i , que jo sàpiga, de moment només he estat jo. Així doncs, per al.lusions m'agradaria aclarir aquest punt.

Per començar cal tenir en compte que jo ja havia pres la desició de deixar l'AMPA el curs vienent malgrat que la meva filla encara anirà a la Llar per donar pas a altra gent amb noves idees. El fet de seguir aquest any era sobretot per donar suport a la nova junta i no deixar-los penjat.

Però hi ha hagut un fet que m'ha fet avançar la meva dimisió i es que ha hagut una falta d'enteniment amb 2 nous membres de la junta, que són els que d'un principi s'havien implicat més i a qui jo vaig oferir ajuda i el meu temps.

Aquesta falta d'enteniment té a veure amb una visió diferent del que és un AMPA.

L'AMPA és una associoació de MARES i PARES d'alumnes que lluiten pels interessos dels seus fills/filles i això, a vegades, implica discrepar amb l'equip directiu o l'Ajuntament. Això no vol dir que no es vulgui treballar colze a colze amb l'escola i Ajuntmanet per un fi comú.

Lucre

Mare infant P1 dijo...

Sóc la mare d'un nen de P1 del Montcauet. Mai havia entrat en aquest blog, però la veritat és que l'aniré seguint perquè hi ha llegit comentaris molt interessants...

Per començar, he al-lucinat!!! m'acabo d'enterar gràcies a aquest blog que el 7 de gener el meu fill va passar tot el dia a la llar sense calefacció!! però és que jo això ho trobo MOLT GREU!!! i ningú m'ho va advertir! escolteu... que si ho arribo a saber aquell dia el deixo a casa!! i no me n'entero ni abans q passi ni després de que hagi passat!! què passa?? que s'ha intentat q això no surti a la llum?? vaja... que estic indignada!! errors així no poden passar home!!

Mare emprenyada