martes, 15 de julio de 2008

El 3 de vuit

Bona tarda,

Ens posem en contacte amb vostés per tal de solicitar si es possible ens dediquéssiu un petit espai per a publicar la següent carta d'opinió


A Gelida les coses no funcionen com caldria. L’Ajuntament fa política d’esquenes a les necessitats reals, en temes tant importants com són l’educació. En aquest punt, ara toca el torn a les llars d’infants. En tenim una i mitja, doncs El Cérvol blau és al límit de poder dir-se llar: és antiga, petita i d’instal·lacions insuficients. Ara (per dir alguna cosa, perque d'això en portem ja uns 4 anys) cal sumar el fet que de totes les places disponibles no es cobreix la demanda real. Això no seria notícia si no fos perquè a Gelida només hi ha places municipals per a infants menors de 3 anys (i només des dels 9 mesos). No hi ha oferta privada...

Així doncs, sembla ser un tema a considerar i de fer una mica previsió o almenys entreveure la tendència dels últims anys, on sempre han quedat infants sense plaça.

A tot això, l’ajuntament fa els ull clucs i no vol veure la realitat. Es centra en donar solucions temporals al problema, com ara la creació de grups mixtes, amb saturació dels ratios de nens per educadora i massificació dels espais actuals, a l’espera de que la tendència sigui passatgera i s’estalviïn diners.

Perque no construïr una nova llar a Gelida? Després es podria reconvertir en quelcom necessari per al poble, si la por es que amb el temps no calguin tantes places. Perquè no escoltar les propostes de les AMPAs de posar barracons en condicions i més educadores per atendre a tots els petits, en lloc d’empitjorar les condicions educatives de tots els infants? Perque no crear aquests espais al terreny de La Fanga? o al propi espai del CEIP Les Fonts?

Sr. Valls (alcalde), Sra. Huerta (regidora d'educació): amb els més menuts no s’hi juga! Els pares i mares tenim dret a exigir solucions més dignes i més intel·ligents que les de crear grups mixtes. Vostés tenen els recursos i nosaltres propostes millors. Treballem conjuntamen, si-els-plau.

Plataforma Llars Gelida
www.llarsgelida.blogspot.com

Moltes gràcies.

No hay comentarios: