lunes, 20 de julio de 2009

"Solució" per al problema 2009: Augments de ratios i grups mixtes

Doncs si, sembla ser que un altre any més, l'Ajuntament ens reserbava una sorpresa d'última hora, però gens original!

Primera, per que ja l'any passat va fer servir aquest cop d'efecte d'estar parlant de temes tant importants com aquests a última hora, quasi com aprofitant que la gent, qui més qui menys ja està pensant en les vacances i no està gaire atenta a aquests temes: pares que ja no porten els fills a la llar, d'altres que estan ja de vacances fora...

I segona, perque la idea que ens presenten i la manera en que ho fan no és nova.

Estem parlant, com no , de treure la pols a la idea dels grups mixtes a les llars. Es tracta concretament d'augmentar la ratio de P1 per tal de que entre això i a força d'encavir nens de P1 a P2 s'aconsegueixi donar cabuda als 10 infants de la llista d'espera.

Anem per parts:

Recordem que a les preinscripcions del mes de maig (i de fet, desde les de l'any passat) ja es venia veient que hi hauria forta demanda (a P1 només hi havia 5 places lliures) que podien arrivar a doblar les places disponibles... Bé, així va ser

Un cop assignades les places en base als criteris puntuals, es va configurar una llista d'espera però als pares se'ls anava assegurant que no hi hauria cap tipus de problema en que es pogués donar resposta a tots...

Aquí ja és on AMPA del cèrvol i pares ja parem les orelles i advertim: No volem augment de ratios i no volem guprs mixtes!!

Bé, doncs si, aquest és un any més, la única sol.lució que sembla ser que estan disposats a adaptar.

On estan els estudis que s'havien de fer on es pogués preveure el creixement de la població de Gelida i així anticiparse a uns problemes concrets?? (bé, això d'anticipar-se és un dir, perque ja quant es va inaugurar la llar del montcauet tothom sabia que era insuficient) Doncs bé, l'estudi ja es va fer, i va concloure que efectivament tindríem problemes i que es necessitava una nova llar, però... l'Ajuntament? que ha fet en aquest sentit?

Per una altra banda, els grups mixtes desde Inspecció de Zona es va reconèixer que es concedia el vist-i-plau amb caràcter d'excepcionalitat ... qué pensa fer l'ajuntament per a solventar el problema recurrent de la manca de places? Espera que la excepcionalitat sigui que un any no hagi que crear grups mixtes?

I, a més a més, com es poden desenvolupar dinàmiques pedagògiques de grups mixtes en una llar (cèrvol) que amb prous feines compleix normativa en quant a espais ja avui per avui? El cérvol no compta amb espais on els nens puguin realitzar activitats per edats de manera que descongestionin els espais comuns. Quin serà aquest espai? El menjador?

Desde aquí, no entenem perque un cop més l'Ajuntament vol fer les coses malament. En un any no hi ha hagut temps suficient per a preveure aquesta solució i donar resposta adequada a aquest problema endèmic??


No hay comentarios: