miércoles, 10 de septiembre de 2008

Comencem el curs... Amb contratemps... Ja anem malament...

Ahir, dimarts 9 de septembre, segon dia de l'adaptació dels menuts, ho! sorpresa!.... ja hi som!!!

Cèrvol blau. Ens rep una educadora que en principi m'és desconeguda.... Trobo a faltar la Sònia, però no em sembla extrany, doncs els primers dies, entre plors i anades i vingudes de nens, pot ser fins-hi-tot normal.

Al preguntar per ella em comenten que tant ella com la Cristina (aula de les jirafes) han estat cridades a llistes i que havien anat a conèixer destins, per a veure si els interessava o no.... que tant podia ser que tornessin l'endemà com no. El dia d'ahir la Marta (aula nadons cèrvol) cobria a la Sònia, mentres que a la Cristina la cobria una de les educadores del Montcauet...

Com que la cosa no era en ferm... tot i el desgavell produït ja el segon dia de classe... ens mantenim a l'espectativa, a veure si les notícies de l'endema (dimecres 10 de septembre) són ja definitives...

bé... Si obrim aquesta entrada és per que realment si han estat definitives... La Sònia marxa definitivament tot el curs, i la Cristina té una plaça fins febrer... A aquestes notícies cal sumar que a la Montse, directora del cèrvol, també ha marxat...

Així doncs, ara per ara, del cèrvol no queda més que l'auxiliar que se'ns va presentar en la reunió d'inici de curs i la resta han estat suplertes pel personal que o bé encara no tenia grup obert o be per les educadores de reforç del Montcauet. On queden les entrevistes personals per a conèixens pare-educadores, per les quals s'havia retrassat l'inici del curs??

Està clar que aquesta situació afecta a les dues llars per igual, doncs de moment, mentres no hi hagi nova directora, la Neus, directova nova del Montcauet (pobre dona, encara no s'ha fet la composició de lloc i li cau aquesta gran responabilitat) coordinarà les dues llars.

Així doncs, no sabem quant de temps durarà aquesta situació ni com es solventarà.

Creiem que les educadores que s'han fet càrrec "in extremis" de les aules de les jirafes i els elefants en l'adaptació haurien de mantenir aquesta plaça i en tot cas s'haurien de buscar educadores per als grups de nadons.

Reflexions a part... a veure si algú em pot aportar informació, perque no ho entenc.

1.- com pot ser que unes educadores durin 1 dia i siguin cridades a llistes?
2.- Com pot ser que una educadora contractada per a tot un curs prefereixi marxar per una plaça fins febrer??
3.- Com pot ser que una directora que fa anys que porta la llar, decideixi marxar ??

Dedueixo que a les raons personals molt probablement hi hem de sumar les econòmiques i el clima laboral...

L'optimisme de l'inici de curs ha topat completament amb la realitat... Un cop més l'ajuntament ha errat les previsions.... Potser haurien de reconsiderar els sous, la formació i les carreres professionals d'aquestes persones a qui deixem a càrrec els nostres fills per a motivar-les lo suficient per a que durin tot el curs...

No volem que aquesta sigui la tònica general de tot aquest any que tenim per davant.... Volem que s'adquireixin responsbilitats... potser assumir alguna dimisió...

Que responen, senyors/a?

8 comentarios:

Jordi Rosell dijo...

Ostres! em sap molt greu! Els meus fills hi van estar 4 anys i després va ser una de les meves prioritats com egidor. El que més greu em sp , és que era previsible! i vosaltres mateixos apunteu la solució: condicions laborals, formació i pla de carrera. Això, junt amb un projecte clar i il·lusionador.
A veure si aquesta clatellada actua com rebulsiu i capgirem la tendència. Però això ho aconseguirem nomes si ho fem entre TOTS.

Eulàlia Parés dijo...

Per la meva part penso anar el divendres, junt amb d´altres pares, a demanar sol.lucions al alcalde. Qui es vulgui afegir, serà ben rebut.

Crec que el més important ara és encoratjar als educadors que tenim i als que falten per a venir, a obrir una nova etapa en que els infants siguin el més important, al marge de qualsevol condicionant extern. Necessitem gent decidida i valenta que s´estimin a cadascun dels infants afectats per aquesta greu situació. Que siguin mereixedors de la confiança dipositada per aquests nens de 0 a 2 anys (d´altre banda ja prou malmesa des de tot el curs passat i el que portem d´aquest). Que no els espanti el compromís que això implica. I que siguin capaços de proporcionar-los un referent estable durant tot un curs. I perquè no, que també donin tranquil.litat a uns pares que hem de cumplir a diari amb les nostres obligacions, que també ens comporten els nostres propis problemes econòmics i laborals.

Sense oblidar però que cal arribar al fons del problema, que les condicions laborals del personal responsable dels nostres fills ens afecten directament. I que si cal pendra mesures extraordinàries per a aconseguir-ho que es prenguin. Que si falten diners es treguin d´altres partides pressupostàries que segur que no són tant vulnerables com aquests nadons.

Espero que qui té a les seves mans les eines polítiques necessàries, tingui prou ètica com a persona per a pendra les mesures oportunes.

Roser Flavia dijo...

No s'entén que a començament de curs estigui la situació de les llars en aquí Gelida tal com es dedeueix pels diferents comentaris.

Verdaderament és increïble.

M'imagino que els pares han de quedar molt decebuts davant d'aquesta situació que en lloc de mirar de sol.lucionar els problemes que comporta l'haver de treballar moltes vegades la parella per poder tirar la família endavant, es trobin amb d'altres impediments.

No ens podem considerar ni de lluny un país avançat.

alicia hidalgo dijo...

És molt trist que un Ajuntament tracti el tema d'uns nadons amb tanta frivolitat.

Nosaltres com a pares afectats principalment per els problèmes que van esdevenir l'any passat, ens neguem rotundament a aquest any, haver d'estar amb la por al cos, sense la seguretat que els nostres fills tenen l'estabilitat i l'estimació necessaria per un correcte desenvolupament.

Així doncs demà divendres, anirem a l'Ajuntament amb altres pares, no tant sols buscant explicacions del que ha passat, si no que buscarem solucions urgents, però sobre tot, coherents amb els nostres requeriments.

Ens fa el mateix si s'han de fer partides noves per millorar les condicions salarials d'unes persones titulades, com si s'han de fer contractaccions amb clàusules específiques on ens assegurem l'estada d'aquests profesionals durant tot el curs, com si les contactacions són a personal no docent (ja que per ara tenim molta millor experiència amb el personal no titulat).

Només volem que entenguin la preocupació d'uns pares, que per ara, només han calmat amb xerrameca buida.

Plataforma Llars Gelida dijo...

Des d'aquí esperem que pogueu contactar frucíferament amb l'Alcalde o en el seu efecte amb Pepa Huerta i obtingueu respostes concretes. Atenció amb les araules buides, doncs probablement sortireu convencuts i amb la sensació de que la robada ha estat positiva.

Us animem a que a la tornada ens informeu de primera mà, ja sigui via mail o via blog, del resultat obingut.

Molts ànims i bona sort!!

Germán dijo...

Realment sembla que no pugui ser!!!

Ja és prou dur per un nen trobar-se al periode d'adaptació a la llar d'infants, com per haver de patir el canvi d'educadors.

Realment aixó mostra que no s´està pensant en els nens, en la seva situació, benestar...aquests primers anys, crec que per ells es força important, però sembla ser que pels que manen, els que estan al darrera, aixó no els preocupa.
Situacions com:
-fer obres durant el periode escolar després d'haver passat 2 mesos tancat el centre.
-canvis de direcció , professorat, d'un dia per l'altre.
-....

L'any passat, com deia l'Alicia, el Cervol Blau ja va patir lo seu.

Algú posarà solucions?
Realment és una qüestió únicament política?

Crec que els pares tenim molt a dir i ens hem de plantar davant d'aquestes situacions.
Estic amb el Jordi, és cosa de TOTS.

Eulàlia Parés dijo...

La reunió amb l´Ajuntament s´ha desconvocat a iniciativa dels pares, ja que per sorpresa nostra, la resposta ha sigut bona, ràpida i contundent, com havia de ser.

Al arribar a la llar ens hem trobat la regidora amb la nova directora, que també es diu Montse.

He parlat amb la Marta, la nova educadora dels Elefants,i amb la nova directora. Totes dues m´han donat molt bona impressió però amb això ja no en tenia prou.

El millor: el resultat de la conversa. Tot el personal que tenim al Cèrvol no és a llistes i diuen que cumpliran tot el curs. Ademés, totes són titulades i tenen les mateixes condicions laborals.

El tema queda així: la Marta (inicialment educadora de les Tortugues) es queda amb els Elefants, la Rosa (inicialment auxiliar) és ara l´educadora de les Girafes. Una noia nova (abans de reforç al Montcauet) es queda d´auxiliar. I té que entrar la Meritxell, en 15 dies, com a tutora de les Tortugues.

Espero que de debò aquesta situació hagi significat un tomb definitiu; i que el nou equip educatiu estigui realment motivat i a l´alçada de les especatives de pares i infants. Així com que l´Ajuntament, haurà canviat la seva política de gestió de RRHH en una tasca de tanta responsabilitat.

Io dijo...

m'en alegre de que la situacio estigui mes estable, però siguem sincers els uns amb els altres....Ara s'han adonat que tindre a una persona es llistes i malgrat aixo fer-li encarregada d'un aula no es lo més correcte,per que vius amb la por de quan marxara...

Respecte moltissim a aquelles persones que han marxat en busca d'una situacio personal millor...Però per que les coses funcionen s'ha de fer una restruccturació total...

Comenzant per donar uns sous dignes, ja que demanan una titulació que paguen d'acord a ella...Si aquesta titulació i es que deixin expresar-se a aquestes profesionals com lo que son profesionals, em vinc a referir a que els hi deixin fer programacions, activitats, estimulació, etc...en definitiva que els hi deixin influir a la vida d'aquests nens de forma total i positiva

Amb un bon clima laboral, un bon sou, i el tractarles com educadores ( i no com la persona que pasa el temps amb el nen) ajudariem a mantindre el personal, a conseguir un personal estable i un bon equip coordinat. Per lo contrarie continuarem com fins ara, lluitant per mantindre educadors i subcontractan(amb tot el meu respecte per les persones subcontrates que son estupendas, pero no deixen de ser una solució paliativa incompleta).

Gelida a cresqut, les coses no poden estar com fa anys...Gelida ha canviat i tot ha de canviar..Ens hem de renovar