viernes, 25 de julio de 2008

A http://www.lavanguardia.es/lv24h2007/20080725/53507313422.html hi trovareu la carta i el següent comentari-resposta, que també hi és la versió impresa:

Estudiamos una tercera:

LLUÍS VALLS COMAS/ Alcalde de Gelida 25/07/2008

El Ayuntamiento de Gelida, cumpliendo la normativa educativa vigente, tiene previsto dar respuesta, en su totalidad, a la demanda de escolarización de las dos guarderías municipales, las únicas que existen en Gelida.

Asimismo, se plantea la futura construcción de una nueva guardería según lo que determine un estudio demográfico de los próximos años, documento necesario para adoptar una decisión responsable. Como alcalde de Gelida, municipio donde he nacido, deseo que els gelidencs i gelidenques,dispongan de más y mejores servicios (cada vecino tiene su prioridad), considerando a quién corresponde la competencia, la obligatoriedad y, dentro de una gestión responsable, su financiación.

Podeu afegir comenaris tb a

http://www.lavanguardia.es/premium/publica/publica?COMPID=53507313430&ID_PAGINA=22919&ID_FORMATO=9&turbourl=false#nuevoComent

Analitzant pas per pas:

1.- La normativa vigent, que no pas a la responsabilitat moral, tal i com alguns participants d'aquest blog, han comentat en diverses ocasions, després de la concesió indiscriminada de tantes llicències d'obra (léase el mirador "de la vergonya" de Gelida....) potser es que aquells propietaris només hi dormiran i hi pagaran impostos, i la vida la faran a un altre lloc....

2.- La resposta en la seva totaliat, passa pels grups mixtes, no recolzats ni per les AMPAs, ni pels pares ni per les propies educadores... això si que és per a concedir una medalla....

3.- Planteja, fuura, según... com diu el refrany popular "son hijos de doña esperanza y don tiempo perdido...." a la reunió parlaven de que si es faria però que no es coneixia el nombre de línies ni places.. ara ja usem el condicional...poser perque som esclaus de les nostres paraules, i més si són escrites i més si s'usen als mitjans de comunicació o internet....

4.- Cada veí la seva prioriat?? si esclar... hi ha families que la seva prioritat no passa per un parc central que no s'ensorri o gastar 700.000 e en unes absurdes escales mecàniques que ja diem ara funcionaran malament un dia i l'altre tb.... i que caldra pagar un manteniment, entre tots els veins, sigui o no de la seva prioritat....

ains... un pas positiu i tres endarrera... com sempre....lamentablement.

8 comentarios:

Anónimo dijo...

Bones,

acabo de llegir el post i m'he quedat una mica parada. Sembla ser que aquest Ajuntament segueix en la linea a que ens té acostumants: previsió nul.la, comunicació inexistent, i decisions irrebocables que no agraden a ningú.

Ara l'aula mixta va al Montcauet, perfecte! No només hem d'aguantar la marxa massiva de treballadores (sense anar més lluny, la meva filla ha vist com a mig curs li marxava la educadora i un parell d'auxiliars, cada dia que l'anavem a buscar hi havia gent nova, al final el director es va haver de posar a fer tasques d'educador, quan casi acabava el curs van trobar una educadora, i a les tres setmanes, ja marxava per deixar pas a les monitores). Perfecte, aquest curs ha estat de pel.licula, peró de les de por. Ara ens proposen que tinguem la famosa aula mixta, i OBRES durant el periode escolar, amb el perill i destorb que pot ocasionar al infants. Doncs millor! I aixó quan tenen previst comunicar-ho a totes les families que porten els seus fills al centre, perqué potser algú s'ho repensa i prefereix que el seu fill no vagi a un centre amb aquestes prespectives.

Vaig estar present a una reunió amb la Regidora d'ensenyament i el primer Tinent d'Alcalde (Sr. Muniente), i recordo perfectament que el tema de la nova llar estava decidit, la única cosa que faltava era saber el termini en el que es podria posar el marxa, que si no recordo malament seria d'aquí a un parell d'anys. Ara es retracten??

Quan jo mateixa els hi vaig preguntar per la possibilitat de que l'Ajuntament fes un concurs per donar la gestió de les llars a una empresa privada (manera fàcil de l'Ajuntament de treure's de sobre el tema de gestió de personal que tants maldecaps els està portant), el Sr, Muniente em va recalcar que aixó era inviable per l'alt cost econòmic que suposava, i ara sembla que seria una opció a estudiar per el que he llegit a aquest post...

Potser amb tants canvis d'opinions, d'aquí al setembre hauran decidit que el millor és posar mòduls en comptes d'aules mixtes?( Seria una gran noticia per tots).

El cas és que quan més hi penso més em costa entendre quin és el motiu per el qual Ensenyament recomana una aula mixta en detriment de un mòdul prefabricat. Potser algú ha vist l'informe en el que així els hi fan saber a l'Ajuntament desde Ensenyament? Es d'esperar que hi hagi algún document que ho certifiqui. No crec que hagi estat només una recomanació verbal..

No sé si a dia d'avui algún pare o mare ja sap qui serà l'educador del seu fill el curs vinent. Em sembla que no ho saben ni desde l'Ajuntament. Potser a mitjans d'agost quan ja no hi hagi temps real per seguir buscar educadors i auxiliars es decideixen i busquen a algú capaç de fer-se càrrec de tot plegat? Qui haurà preparat el curs vinent? Quin dia començarà el curs? A quina hora hi anirem? A quina classe? La meva filla anirà a una aula mixta o a una "normal"? L'Alcalde i la senyora Regidora faran vacances a l'agost? Potser d'aquí a l'1 de setembre es replantegen la situació i ens trobem una nova llar de mòduls a Les Fonts i ves a saber, potser amb personal disposat a estar-hi tot el curs.. Per el que veig aquest consistori té facilitat per canviar la versió de com han d'anar les coses

En qualsevol cas, al meu poble d'aixó en diuen marejar la perdiu. Van passant les setmanes, van cambiant detalls de les versions, peró el problema no està resolt i cada vegada falta menys temps. Les aules mixtes són un pedaç que no agrada a ningú, les obres són un perill, i tot i que sembla ser que el Sr. Alcalde no li agrada que ho digui, la gestió de personal és un problema de dificil sol.lució.

Amb quin estómac em de marxar de vacances?

Tina

Plataforma Llars Gelida dijo...

Doncs si, aquesta és la impressió que tenim cada cop que parlem amb algú de l'Ajuntament.
Per una part, Jordi Albet, l'inspector de zona que porta Gelida, ens assegura que aquesta mesura és del tot temporal, concedida per a un any, i per l'altra no tenim cap garantia de que l'ajuntament estigui JA treballant en l'estudi de la nova llar... Ja no parlem de si es farà o no, si no a on, amb quins plaços, per a quants infants i a partir de quina edat.

Sembla, tot plegat, que juguem al rat i a la rata. La resposta a la nostra carta de La Vanguardia del divendres 25 de juliol és la mostra de que a l'hora de posar les coses en "negre sobre blanc" cal ser del tot imprecís i inexacte, això si, quedant bé sense dir res del cert, doncs això és el que millor saben fer els qui es diuen polítics.

En quant a la instal•lació de barracons, crec que en cap moment hem tingut constància de que l'inspector hagi negat o desaconsellat aquesta opció, si no que més aviat sembla que aquesta opció la va plantejar com una possibilitat i l'ajuntament ja no ha volgut pensar-hi més (donat que seria massa feina i potser algú els podria acusar de tenir males idees.. així, com ho diu l'inspector... pilotes fora).

En quant a les obres ... realment anem tard i malament, com sempre... I tens tota la raò..previsió ZERO. Mira, podria ser un bon lema per a la regidoria de cultura de la Sra. Huerta.

Lo del grup mixte, realment cal parlar-ne i molt. No tenim notícies de que l'ajuntament tingui intenció de parlar-ne amb els pares que ja porten els fills a les llars des de l'any passat, suposo que d'aquesta manera volen que ens ho trobem i ja estarà fet... Deuen preveure que d'una reunió d'aquest tipus se n'haurien de sentir de molt grosses i per això amaguen el cap.

Del tema de la gestió de les llars... caldrà reiterar més sobre aquest fe, doncs molt em temo que un altre cop és una de les intencions d'estudi que cauran en "saco roto", com diuen.

De totes maneres, no creiem que deixar aquest tema en aques punt sigui el més assenyat i continuarem demanant explicacions... La primera, quan comença el curs escolar, quines educadores hi haurà i que pensen fer amb tot això que diuen que faran.

Endavant!!!!!

Anónimo dijo...

Em podeu fer cinc centims de la situació actual. Ahir va arribar a les meves orelles que no hi haurà aula mixta ni tampoc obres al Montcauet. Sabeu què va passar al Ple de dimarts a l'Ajuntament)

Les reunions amb les educadores es faran al setembre i les classes comencen el vuit de setembre.

gracies

Tina

Plataforma Llars Gelida dijo...

Avui han començat a trucar als pares per a informar del dia de l'entrevista i han fet entrega del típic llibret explicatiu, un formulari a omplir i una circular de l'ajuntament on, com era d'esperar, no es menciona per enlloc el tema de l'aula mixta, però la resta és tal qual es va presentar a la reunió de la setmana passada.

El cert es que en el ple es va parlar de no fer el grup mixte però no sabem els dealls. El director del -montcauet plega, realmen, i a dia d'avui no hi ha substitut/a, així con també sabem que han despatxat a totes les auxiliars...

Així estan les coses.... De totes maneres, indagarem a veure si al ple es va parlar o hi ha alguna noveta que desconeixem.

Salutacions i gràcies per avisar!

juanet dijo...

Bon dia.
Jo vaig veure el ple.
La unica cosa clara es que no ho tenen gens clar. Tot son compromisos, bones intencions i ... si algu en vol saber mes "es donara la inforamció que crequem oportuna". Es a dir: res de res.

- Tema aula mixta: no es fa. No cal fer-la, ja que dels 21 nens que inicialment es quedaven fora, resulta que nomes s'han inscrit uns 8. La resta? S'han hagut de "buscar la vida". Lògic, si fins fa dos dies no sabien res de res ..

- Les obres: si que es fan. Encara no han dit que, ni quan, ni com. Però intentaran que estigui apunt pel gener. Això vol dir que les anirant fent "mentre" els nens son a les seves aules. Esperem que sapiguen compaginar bé els horaris ...

- Director i auxiliars: el director del montcauet ha plegat. "motius diversos". A les "auxiliars", ahir que era el darrer dia de treball, els van comunicar que "pel curs vinent, no comptem amb vosaltres". Delicades maxima, no? Total, que estan força "tocades". Normal. despres de tot el que han hagut de fer ...

- Nova llar: sembla (encara no ho tinc clar) que si que tenen intenció de fer-la. Però no ho tenen clar. Dependrà de les dades d'un estudi demografic, perque "no creiem en les estadistiques". Coi!! Però si les estadistiques que van ensenyar els de CiU eren tretes de la web de la diputació!!! Quines es creuen, doncs? Finalment, crec, els regidors de CiU van treure un "compromís" per part de l'alcalde d'accelerar el màxim la nova llar. CiU proposava tenirla pel 2010 (a aquestes alçades dificilment abans), però l'alcalde va insinuar que "potser abans i tot". Una de dues: o bé ja l'han començat sense dir res a ningú ... o tornen a enganyar la gent. Com sempre!!

Bé, aquest es el resum del que vaig poder escoltar.
Personalment, crec que l'actual equip de govern està "tirant pilotes fora", per no mullar-se i demostrar així que no tenen la cosa ben lligada. Se'ls està escapant de les mans i no ho poden reconeixer. Trist, pero real.
Potser farien bé d'acceptar els oferiments dels regidors de l'oposició (tant de CiU com d'ERC i ICV). Almenys, aquests sembla que tenen les coses una mica mes clares i, sobretot, saben de que parlen.

Una curiositat: en tot moment va respondre l'alcalde. Tant si eren temes propis de l'alcaldia o urbanisme, com si eren temes de cutura o educació. La regidora, ... poptser no sabia que habia de dir??

Que voleu que us digui. Com sempre, els del PSC de Gelida van a la "seva bola". Dient una cosa avui, demà una altra i finalment "fotent" el que volen. Ja en començo a estar fart.
Potser cal fer mes "merder" perque s'adonin que no van bé? Potser ens hem de fer tots de la "secta" perque ens escoltin? Perque a uns els escolten i a altres no? Si no, com es que el tema de la nova "escola de música" s'ha tirant endavant amb tanta celeritat i per les llars ... encara estem esperant que posin un aire condicionat a l'aula que falta?

Bé, no vull ser pessat, però ... la darrera gota ha estat l'acomiadament "indicrimintat, pudent, mal trobat, insensible" de les auxiliars del montcauet, a qui aprofito per felicitar, agrair la feina feta amb els nostres fills, i encoratjar-les perque trobin una cosa "millor" (si mes no, algú que els reconegui la feina que fan).

Plataforma Llars Gelida dijo...

Moltíssimes gràcies per fer-nos cinc cèntims sobre aquest tema.

Hem demana informació directament a l'ajuntament i s'ha aconseguit una reunió per al proper dimecres 6 d'Agost per a que ens donin més detalls de les novetats.

Us mantindrem informats

Io dijo...

Hola!

la idea dels barracons jo no creec que estigui malament, mes que res per que primer no fem obres amb els nens a dintre de la llar, i per que un barracó ben habilitat es perfectament servible(jo vaig fer tot el meu bup i cou a barracons i no vaig poder mai queixar-me de res)...A més tot arreu es fan servir, i a Gelida ja els van fer servir a l'institut. No sería la primera vegada..Això, que ho facin be.

El que les llars estiguen gestionades per una empresa privada ens garantiría una continuitat del personal, una bona gestio de recursos(si es que es troba una gestora adecuada) i moltes coses que ara per ara no les podem tenir, perque no més hi ha una persona encarregada de tot. I som humans no maquines, un error es normal i n'hi han d'errors que es fan cronics sense voler.si la por que té l'ajuntament es que al donar a gestio externa les llars no pugen contractar gent de gelida, siguem sincers al contracte es fa una clausala on prime la contractacio municipal, i l'empresa es regira per aquesta norma...Dic jo, no?

Han despatxat a les auxiliars?? A les que van vindre a l'estiu a o les auxiliars del curs??? Em sembla increible. A les primeres(monitores del juliol) no les conec però a les persones que han treballat en la escola durant tot l'any si, i son personas treballadores i competents que han possat un esforç sobre huma per suplir baixes i fer la seva feina. Lo que han fet es rastrero. També he de dir que l'ajuntament els constractes que fa es per obra i servei i que quan acaba el curs tothom va al carrer i al setembre tornan a trucar(una gran marranada)..Ara lo que hem pregunte es, si ha sigut aquesta la situació, que farán las auxiliar..Jo sincerament no tornaria i com diu Juanet em buscaria una cosa on em valoraran....Tenen la oportunitat i son valides, el mon está ple d'oportunitats.

Referent a que el director ha plegat, doncs em sap greu, però m'agradaría sapiguer qui farà les seves funcions l'any que ve i si estarà preparat per fer-les. Portar una llar de les dimensions que está adquirint la llar de Gelida no es moco de pavo...(no es poca cosa)

La gran exclamacio del nostre alcalde de que la nova llar pot ser estaría acaba inclus abans del 2010 per mi va ser una fantasmada electoralista de portar-me vots a la butxaca..Si qualsevol obra ja de per si es posterga i aquesta encara ni existeix...com s'ho farà?? Volem una llar no un compromis frente a un altre partit politic..Coi! que parlem del futur de Gelida, el seu futur i està molt be tindre una escola de música però hi han moltes coses avans que això..com diu juanet en una aula encara no hi ha aire acondicionat, i moltes altres reparacions, com per exemple que les portes no tanquin be...senyor alcade no som vots som persones....pot ser li vam votar es cert, però això no li excimeix de fer de Gelida el seu poble i "gobernar-lo" com toca, tot el contrari, te la obligació de fer tot alló que ens va prometre i més....

Corikota dijo...

Hola,
Estuve trabajando en la llar Moncauet durante 8 meses aproximadamente, así que creo saber un poco sobre este tema.

Hace dos meses que no sabía como estaban las cosas y por casualidades he dado con esta pagina. Topándome con la desagradable sorpresa de saber que las que habían sido mis compañeras, han sido despedidas.
Sinceramente, el ayuntamiento no sabe que se hace.
Tal vez tendrían que pararse a pensar un poco más en la función que tienen esas trabajadoras, tal vez y no estaría mal, deberían plantearse cual es el valor que se le está dando a la educación y al desarrollo de los que algún día serán, las personas que tengan que cuidar de ellos.
Este ayuntamiento a la misma vez que me deja sin palabras, me quita la ilusión de mi vocación. No puedo llegar a comprender como pueden tratar un tema tan importante con tanta mala organización y dejar sin resolver problemas durante tanto tiempo.
Acaso no se dan cuenta que no se está hablando de botellas o de cajas? Por favor!!! Que estamos hablando de niños!!! Que la falta de organización la pagan ellos, que la poca valoración a las trabajadoras también lo acaban pagando ellos!!!! Que todo el tiempo que emplean en prometer y no hacer nada, solo acaba afectando a los niños de este pueblo!!!

Los trabajadores que despiden, los que nos hemos ido, los que se irán si no cambia la situación y las condiciones, somos adultos, sabemos que nos compensa y que no, sabemos buscarnos oportunidades y donde queremos estar. Sabemos si hacemos bien nuestro trabajo aun siendo infravalorados, sabemos que no estamos dispuestos a aguantar.
Pero ellos...los niños no. Ellos tienen que aguantar cambios constantes de educadoras, de auxiliares, directores, de funcionamiento, de hábitos, de rutinas, costumbres... ellos son los que tienen que soportar el mal funcionamiento, la ausencia de organización, de previsión.
Y eso no es justo.

Pero sinceramente, después de mi experiencia en este ayuntamiento, no me esperaba más.