sábado, 19 de julio de 2008

Desde CiU ens fan honors...

Arrel de veure que es fa una ràpida referència a aquesta plataforma des del fulletó que en els darrers dies CiU ha fet arribar a les nostres bústies, volem dir quelcom.

Sabent ara que els de CIU llegeixen a la plataforma, que el Sr. Carrillo no es queda indiferent al que aquí plantegem i tot això mentre el Sr. Valls "ignora" aquest problema, creiem que és el moment de deixar clar un parell de coses:

1. No estem a favor ni en contra de cap força política, només d'aquelles qui proposin o ens ajudin a tirar endavant projectes i propostes que millorin el benestar dels nostres fills a les llars.

2. Recolzarem aquells qui ens donin solucions de qualitat i en la línia del que les AMPAs, les educadores i els pares dels nens de les llars creiem fermament que és la solució.

Srs. de CiU. Si realment estan a favor del que persegueix aquesta plataforma, benvinguts a la causa! volem fets! Ara bé, no volem participar de cap artefacte mediàtic amb finalitats polítiques. Aquest tema requereix serietat.

Així doncs, que n'han de dir al respecte? Per on podem començar a treballar?

9 comentarios:

Gil Coma Masana dijo...

Desfem una confusió.
El butlletí Parlem-ne és una edició de Ciu Gelida, i el seu cap de llista és Francesc Rosell Bascompte.
En Miquel Carrillo va ser el cap de llista d'Esquerra per quarta vegada les passades eleccions. I el butlletí d'Esquerra és El Toc.
Suposo que la confusió la genera el pacte entre Esquerra i Ciu del passat mandat, en què Rosell i Carrillo van compartir alcaldia.
Jo també vaig formar part d'aquell ajuntament com a regidor de Cultura i Participació, i tenia un fill a la llar d'infants. Quatre anys després, no sóc a l'ajuntament, i ara tinc una filla a la llar d'infants. He estat polític (qui no és polític?), però sempre he tingut clar que en primer lloc sóc pare.
Un dels primers temes que vam haver de decidir fa quatre anys és si ampliàvem el servei de llar d'infants per tal de garantir la universalització del servei. I ho vam fer, creant la nova llar d'infants el Montcauet. El resultat és conegut de tots.
La nostra perspectiva de futur era
fer una segona llar d'infants a la zona de serveis de la Fanga, tancant el Cérvol Blau, ja que es tracta d'una infrastructura amortitzada sobradament.
La filosofia era que cada escola de primària tingués a prop una llar d'infants per facilitar el portar i recollir els germans en un mateix espai.
De la gestió que se n'ha fet d'aquesta previsió, no us en puc donar raó. Me n'he assabentat per aquest bloc.

Io dijo...

tancar la llar per que ha fet el seu papel no hem sembla una bona solució...Siguem sincers la llar el cervol blau si s'acondiciona i se li dona una activitat mes especifica pot ajudar molt a reduir el problemes de plaças amb el que ens trobem. Podria donar servei als nens menors de nou mesos. Per qeu treure una llar per fer una altra mes lluny, no es aumenta el número de usuaris potencials.

Em sembla be la idea de ajudar a compaginar a les families el recogir als seus nens, però no hauriem de pensar tambe en ajudar a compaginar la vida familiar amb la laboral?? No tots es poden permitir treballar no més un membre de la familia,i si t'hi trobas que el teu fill no te plaça a la llar que fas, deixes de treballar per cuidar-lo o contractas a una cangur???

Si es cert que l'ajuntament no está obligat a tenir llars d'infants, ja que no es educació obligatoria, però tampoc está obligat a construir i construir edificis que superpoblen el municipi..

Pot ser s'hauria de pensar més en els gelidencs que estan i en el que vindran.

Jordi Rosell dijo...

Com en Gil, jo també era regidor del govern ERC-CIU en el mandat anterior, i n'era el responsable d'Educació.
La proposta de fer una nova llar a prop del CEIP Les Fonts, no anava, ni molt menys, en detriment del servei. Pretenia doblar la oferta actual del Cérvol, fent una llar de dues línies en la que es tingués en compte per primer cop, l’atenció a nadons a partir de les 16 setmanes. Aquest projecte a hores d'ara hauria d'estar en execució. A més, conscients que aquest curs i el vinent hi hauria problemes de places, vam contactar amb la Fundació Fiac per intentar engegar un servei complementari i suplementari de mainaderes municipals.
Ara fa un any, en el traspàs d'informació que vaig tenir amb la regidora actual d'Educació, li vaig recalcar com als tres temes més urgents i importants que havia de tractar:
1- ampliació del CEIP Les Fonts: que per sort va quedar lligada abans que pleguéssim i començarà a executar-se en les properes setmanes.
2- Millora de les condicions laborals de les educadores
3. Creació de la nova llar i concreció d'aquest servei suplementari de mainaderes pels 4 infants que havien quedat sense plaça.

Des de Esquerra, en els darrers 3 mesos hem proposat dues vegades al Ple de l'Ajuntament, tractar aquests temes i el PSC ho ha tombat en les dues ocasions.
Fa dos mesos ens vam reunir amb les AMPES de les llars per posar-nos a la vostra disposició, i ho reiterem.
El nostre planteig davant l'equip de govern, ha estat sempre de no fer-ne una batalla política i de treballar TOTS junts: govern, oposició, pares, educadores....


 

Plataforma Llars Gelida dijo...

Hola, Gil Coma,
Benvingut i agraïm la teva aportació al blog.
Primerament dir que estem en cap confusió, sabem molt bé qui és qui en els partits que ens "governen". El que es vol transmetre es que es igual de quin barret estiguem parlant, doncs el que ens importen són els fets, resultats i millores proposades. Volem transmetre que no som de cap color polític i que tampoc pretenem criticar a cap persona en concret, si no les accions que de l'alcaldia se'n derivin, doncs en algun moment anteriorment se'ns ha dit que polititzem el tema i d'això no en pretenem pas.

Després d'haver aclarit aquest punt, voldria parlar també com a pares d'un nen de la llar. Estem totalment d'acord que el primer és el primer i això passa per oferir un projecte de p0, p1 i p2 de qualitat, amb personal de qualitat i instalacions de qualitat (les tres Q de les llars :P) i estem profundament a favor de la consrucció d'una nova llar a prop de l'escola de les Fonts, per a facilitar als pares l'enterga i recollida dels menuts i dels seus germans, doncs ara per ara és força difícil, donat que l'oferta d'acivitats estraescolars i l'horari oficial de sortida de l'escola es bastant "complicada" de compaginar amb les llars, tot i que aixó és una altra batalla que caldrà tractar en un altre moment...

Ara ens centrem en el que ens preocupa i es en la intenció de la creació de grups mixtes al Cèrvol blau o al Montcauet sense cap tipus de previsió ni volunat d'entesa amb AMPAs, pares de nens que ja hi asisteixen i pares dels futurs nens que hi entraran.
Què en sabem realment de les intencions actuals de l'Ajuntament, després de la reunió mantinguda ara fa ja 2 setmanes?
Perque el que ens ha arrivat es que desde les llars volen millorar aquesta opció però no sabem si hi ha voluntat per part de l'Ajuntament d'acceptar que hi ha maneres millors de solucionar el problema....

Moltes gràcies Gil Coma i esperem que poguem aportar-nos noves bones.

Salutacions

Plataforma Llars Gelida dijo...

Bona nit, Jordi Rosell,

Agraïm força aquests punts que ens desvetlles en aquest blog, doncs realment entenem que són les línies principals per les quals cal seguir... només manquen dues coses: saber en quin temps es poden dur a terme i que cal fer mentres hi estem treballant... ah! el més important de tot... perque l'actual regidora no n'ha portat a terme cap. Aixó és el que més indigna.

Esperem entre tots poder treure'n l'aigua clara però el més important, aconseguir donar un pas en la direcció correcte i evitar la creació dels grups mixtes donant a l'hora cabuda als nous nens i nenes que en principi han quedat sense plaça...

I en aquest sentit m'atreveixo a fer una pregunta ... Hi ha cap pare en aquestes circunstàncies que ens pugui afegir llum en aquest tema? perque sabem que l'ajuntament ha adquirit el compromís unilateral de donar places als qui en principi van quedar fora però... no en sabem els detalls...

Salutacions i moltes gràcies!

Plataforma Llars Gelida dijo...

io,
molt interessant la proposta de convertir el cèrvol blau en una llar exclusivament per a nadons. Caldrà estudiar la viabilitat d'aquesta proposta.

Esperem transmètre-la a les persones adecuades i sigui una proposta més!

Gràcies!

Francesc Rosell dijo...

Permeteu-me uns aclariments a la nota de la ‘Plataforma Llars Gelida’ de data 19 de juliol de 2008 :

1er) el butlletí “Parlme-ne” és editat per l’Agrupació Local de CIU Gelida que actualment presideixo.
2ón) el contingut del mateix mirem que s’ajusti a criteris de rigurositat i objectivitat en tots els seus articles (malgrat tractar-se de la publicació d'un grup polític)
3er) el nostre grup sempre ha fet i farà una aposta decidida i prioritària per l’educació i l’ensenyament a Gelida, sempre per convenciment i mai per interessos o rèdits electorals.
4art) que per aconseguir els centres educatius que avui disposa Gelida, sempre hem treballat amb i per a tothom, amb voluntat de sumar i no restar, de fer que no pas desfer, i de construir abans que destruir.
5è) amb tota humilitat però també amb tot l’orgull que això representa d’assoliment de qualitat de vida per a tots els gelidencs i gelidenques, facilito un resum d’aquells ‘fets’ del nostre grup que vostès demanen :

Vàrem promoure la construcció l’any 1995 de la llar d’infants ‘el cèrvol blau’; l’any 2002 aconseguíem el compromís del Dpt. d’Educació per fer un nou institut d’ensenyament secundari a Gelida que iniciàvem l’any 2003 (l’actual ‘IES Gelida’ inaugurat l’any 2004); el nostre programa electoral del 2003 parlava de “... gestionar la realització d’una nova llar d’infants per abans de finalitzar l’any 2006.” , avui ja és la realitat de ‘el Montcauet’, i també “... fer front a les necessitats d’ampliació del CEIP Montcau”, que finalment resultà el nou CEIP les Fonts (realitzats ambdós centres també, gràcies a la decidida empenta del regidor Jordi Rosell); i finalment, el nostre programa del 2007 incorpora com a primer punt en l’apartat d’educació, “construir la nova llar d’infants ‘El cèrvol blau’ i ampliar l’actual IES de Gelida”, i en aquests objectius estem treballant.

Dir-vos per acabar que, el grup de CIU Gelida ha mantingut últimament dues reunions amb ensenyants i representants de l’AMPA de les llars d’infants de Gelida per rebre informació de primera mà i posar-nos a la seva disposició, això sí, amb tota la discreció i bona voluntat i sempre amb uns objectius clars : la millora dels nostres centres educatius, que les disponibilitats siguin universals, i aconseguir l’excel·lència dels mateixos. Si tots treballem colze a colze per aquests objectius, assolir-los serà més fàcil.

Ben cordialment.
Francesc Rosell Bascompte

Plataforma Llars Gelida dijo...

Tot aixó que es diu sona molt bé i ens agradaria trobar el suport necessari per a tirar-ho endabant! I tant!

Només un apunt que em fa tenir una mica de prudència i recel a les paraules...

És el mateix govern i el mateix moment històric en que es va redactar el POUM 2007 en el que el solar d'Enric Prat de la Riba, sempre designat a equipaments, de la nit al dia es va convertir en HD (habitatge de lloguer per a joves i gent gran) que va significar un rebuig total per part dels veïns de la zona i la presentació d'una al.legació recolzada per més de 400 firmes??
Hagués estat ideal que en aquell POUM ja hagués quedat signada i decidida la ubicació de la nova llar...

Francesc Rosell dijo...

Novament, permeteu-me unes noves puntualitzacions :

1er) el sector de Gelida del que parleu, disposa d'un gran àmbit qualificat com a sistema d'equipaments destinats a l'ús docent (E1), utilitzat avui dia parcialment.
2ón) aquest mateix sector, disposa d'un altre àmbit qualificat com a sistema d'habitatges dotacionals (HD), que també admet com a ús condicinat el d'equipament (un no exclou l'altre).
3er) que tot i la necessitat de la nova llar d'infants, també és cert que no disposem de suficients HPO (els primers 20 HPO varen ser inaugurats fa poques setmanes i també foren negociats per qui signa aquest comentari), i representa una mancança que cal corregir.
4art) ambdós temes principals crec que són necessaris per Gelida, i ambdós disposen d'espai més que suficient i ubicació vàlida en aquest àmbit del que estem parlant.

Resto a la seva disposició, ben cordialment.
Francesc Rosell Bascompte